zondag 31 maart 2013

Kesselse Heide .. .."heide- & bosloop 24,2km".

de Kesselse Heide .. ..mooi "stukje" natuur hé!?!
Op "Stille Zaterdag" heb ik voor de eerste keer een duurloop gedaan die voor 100% op onverhard was!! Inderdaad, "geen meter" asfalt, beton, kasseien, enz. ... ...Dat was WEL (bijna) 2 uurkes "genieten" zenne! ... ;-) ...

Zo is het begonnen ... ...Vorige donderdag (28 maart) heb ik een duurloop ( Vierseldijk - Kesselse Heide - Draaiboom Pulderbos - Vierseldijk 30,5km )  gedaan die langs en (een klein stukje) op de Kesselse Heide "liep".. ..Dat kleine stukje "heide- & bosloop" is me wel bijgebleven omdat het echt "superplezant" was/is om daar te lopen!  En die paar honderden meters" Kesselse Heide" bleef maar door mijn hoofd "spoken"!.. ..Zodanig dat ik besloot om eens te zien of ik daar geen parcours kon "uitstippelen" zodat ik  alleen maar over "onverhard" moet lopen. En dan zo kan "genieten" van die mooie natuur daar in heide & bos en natuurlijk ook van het lopen hé!!!... ;-) ...
"de zwarte lijn" is m'n parcours van ong. 3km "loopplezier" in de natuur!

...En zo ben ik dan de zaterdag morgent op mijn fiets "gesprongen" en naar de heide gereden.. ..ook geladen met m'n fototoestel om wat "fotokes" te kunnen maken van mijn (eventueel)nieuw parcours hé!
De Kesselse Heide is nu niet zo (super)groot, maar ik ben er toch in geslaagd om daar een (loop)parcours "te maken/vinden" van ong.3 km. Dus is het wel maar "een klein rondje" geworden, maar wel een héééél mooi zenne!.. ..zelfs ZO MOOI dat ik het de zaterdag middag al direct ben gaan "inlopen"!! ;-) .
"nobody's perfect!" ;-)

En hoe... ...Ik heb het meteen 8 keer gelopen. Dat is goed voor iets meer dan 24 km "SUPERTOF" loopplezier! :-)
In  de Kesselse Heide bestaat  "de ondergrond" voornamelijk uit zandwegentjes, bospaden & duinzand. Dat is allemaal wel minder "belastend" voor uw lichaam, MAAR loopt veel "zwaarder".. ..vooral door dat duinzand "ploeteren" wordt na 20 km lopen toch door wegen zenne!.. ..maar toch vind ik het echt plezant zenne! .. .."NIETLOPERS" zullen mss niet begrijpen dat je van al dat "afzien" ook kan genieten, maar de lopers onder jullie zullen zeker en vast wel weten hoe dat voelt & en wat ik "allemaal" bedoel hé! ;-)
 

 
Op onverhard lopen is wel "keitof", maar, zoals ik al melde, zwaarder.. ..dus gem.snelheid wat lager. Bij mij ong. een halve km/uur. Maar dat speelt totaal geen rol.. ..als ik maar van het lopen kan "genieten" hé. Dat is voor mij het belangrijkste! Meer gegevens van & over mijn eerste loopsessie op mijn nieuw parcours vind je HIER
Zoal u ondertussen allicht wel begrepen zult hebben, zal ik vanaf nu regelmatig terug te vinden zijn in de Kesselse Heide waar ik dan volop aan het "genieten" ben van het lopen in "een mooi stukje natuur"!! :-)
Ook (vele) andere lopers komen van het lopen in de kesselse heide "genieten"!
Oja, ook al ff zeggen dat mijn volgende wedstrijd op zaterdag 6 april is.. ..namelijk de Kastelenloop in Zandhoven. Is een loopwedstijd van 10 km. De start is aan de brandweerkazerne van Zandhoven.. ..dat is maar een 3 km van bij mij thuis. Dus daar moet ik zeker starten hé!!??!! ;-) Een link voor meer info over de Kastelenloop kan je vinden bij "Kalender".

Nog wat "fotokes" van "m'n loopparcours" in de Kesselse Heide...Geen opmerkingen:

Een reactie posten