maandag 11 juli 2016

Sugar Run Uurloop Duffel 2016.. .."mooie 7e plaats"!

 Zaterdag 9 juli.. ..Die dag stond de Sugar Run Uurloop in Duffel genoteerd in mijne loopagenda. Deze wedstrijd was/is wel een beetje "anders" dan de gewone wedstrijden.. ..gewoonlijk weet je voor de wedstrijd de afstand, maar uw tijd niet. Bij de Sugar Run Uurloop weet je op voorhand de tijd, maar niet uw afstand.. ..m.a.w. het kwam er op neer om binnen een uur zoveel mogelijk ronden te lopen. 1 ronde was ongeveer 3,5 km lang. Nog effe vertellen: Wanneer het uur voorbij was, dan mocht je nog wel "je ronde finishen"!
Dit allemaal wetende had ik voor deze loopwedstrijd "mijn doel" gesteld om 5 ronden proberen te halen!
Oja, ook nog zeggen dat deze wedstijd voor het goede doel was.. ..En zoals de naam al misschien doet vermoeden.. ..inderdaad, de Diabetes Liga is het goede doel. Er zou een bedrag geschonken worden aan de Diabetes Liga. Maar welk bedrag... ...??? Daar moesten wij, de lopers, voor zorgen: Per gelopen ronden, zou er 2 € aan de Diabetes Liga geschonken worden.
En het uurtje waarin het allemaal moest "gebeuren" was de zaterdagavond tussen 19u en 20u. Jep, om 19 uur zou het startschot van de 3e "Sugar Run Uurloop" klinken over de Nete in Duffel. Ik had met mijne loopmakker Jos
afgesproken rond 17u. om naar Duffel te vertrekken. Onderweg nog effe zijne kleinzoon, Zander, oppikken.. ..om daarna onze weg naar Duffel verder te zetten.
Ja, mijne loopmaat Jos wordt "oud"!.. ..als zelfs je kleinkind begint deel te nemen aan loopwedstrijden, dan ...! ;-) Neenee Jos, van dat oud worden is "een grappeke"! Je doet dat (lees: lopen) nog goed zenne!.. .."Alhoewel"!?! ;-)
We waren in Duffel goed op tijd aangekomen.. ..zo konden we rustig nog iets gaan drinken en ons "op ons gemakske" klaar maken voor de wedstrijd...

...Dus "mijn doel": 5 ronden.. ..Omdat te halen moest ik zien dat ik binnen het uur aan die 5e ronde begonnen was. En omdat te kunnen halen zou ik de eerste 4 ronden met een gemiddelde snelheid van 14 km/uur moeten lopen. Dat zou normaal gezien geen probleem mogen zijn.. ..de Marathon van Antwerpen heb ik gelopen met een gem. snelheid van 14,2 km/uur.. ..dus!?!
MAAR "gemakkelijk" zou het zeker niet worden". Daarvoor zorgden wel "de weersomstandigheden".. ..Als bij de start de thermometer nog ruim 25°C "aanduid", dan weet je dat het een zware, lastige, enz.., wedstrijd kan worden. En het is idd. een lastige wedstrijd geworden.. ..maar ik vond het wel een toffe wedstrijd om te lopen. En daarvoor zorgde zeker het parcours. Dit was vooral "uitgestippeld" langs de Nete en door een Park in Duffel.. ..m.a.w. "plezant om te lopen"!
Een gemakkelijk parcours was het ook niet.. ..het was zeker niet vlak. Per ronde moest je over 2 bruggen!..
.. Toen om 19:00u de start werd gegeven begon ik, en nog 200 andere lopers, met volle moed aan deze Sugar Run Uurloop! Ikke met in mijn gedachte.. .."Carl, 5 ronden hé! Of m.a.w. 10 € voor de Diabetes Liga"!

Na ongeveer 2 km wedstrijd liep ik ongeveer op de 15e plaats. En toen was ik er bijna zeker van dat er niet veel meer lopers mij zouden passeren.. ..Integendeel, ik was er van overtuigd dat ik wel wat "sportievelingen" die voor mij liepen  nog kon "oprapen" en zo verschillende plaatsen kon "goed maken"! Uit ervaring weet ik al dat er bij iedere wedstrijd lopers zijn die te snel van start gaan en daardoor, vroeg of laat, "dien kerel met zijne houten hamer" tegenkomen!
Om mijn doel te kunnen halen moest ik ervoor zorgen dat ik elke ronde onder de 15 minuten liep.. ..zo zou ik binnen het uur aan mijn 5e ronde kunnen beginnen en dus mijn doel halen!

Bij het beëindigen van mijn 1e ronde wees "de klok" 0:13:51 (uur:min:sec.) aan. Mooi op schema.. ..ik kon zelfs mijn tempo een beetje laten zakken en zo toch nog mijn doel halen. En door de warmte was dat zeker "mooi meegenomen" zenne! Want mijne hartslag.. ..die zag ik graag "wat dalen"!
Op naar "ronde 2": Tot mijn verbazing begon in die ronde al "het dubbelen" en daardoor ook "het slalommen" tussen de andere sportievelingen. Toch ook voor deze lopers heb ik respect.. ..Trouwens dat heb ik voor IEDERE loper. Traag of snel.. .."Respect"!

 Door mijn tempo een beetje te laten zakken heb ik mijne 2e ronde gelopen in 0:14:24. Dat is nog steeds mooi op schema! Op naar ronde 3: In die ronde begon ik, behalve "dubbelen", ook andere atleten terug in te halen en zo plaatsen te winnen! Jep.. ..er waren erbij die "de houten hamer" gevoeld hebben! In deze ronde liet ik mijn tempo nog wat zakken. Ik wou "dien houten hamer" NIET voelen en om mijn doel te halen had ik nog "de luxe" omdat te kunnen doen. Tijd van mijne 3e (en traagste ronde) is 0:14:57. Rondje 4 heb ik "overwonnen" in 0:14:56. Na iets meer dan 58 minuten wedstrijd passeerde ik voor de 4e keer "de finishlijn" en kon ik zo mijn 5e ronde lopen! Dat was ook nog een rondje waarin ik wat plaatsen kon "goed maken". En zo mijn doel gehaald.. .."5 RONDEN" of 10 € voor de Diabetes Liga!
Oja, de tijd van mijn 5e ronde was 0:14:48.

Met al deze "rondetijden en aantal gelopen ronden" samen ben ik mooi 7e algemeen geworden van de 201 (moedige) starters!
Alle lopers hebben samen meer dan 500 ronden afgelegd.. ..11 atleten, waar ikke er éne van ben, liepen elks 5 ronden. 36 lopers volbrachten ieders 4 ronden. 75 sportievelingen slaagde er in om 3 ronden te lopen. 40 lopers lukte het om 2 ronden binnen het uur te lopen en 16 joggers brachten 1 ronden tot een goed einde. Helaas.. ..23 sportievelingen konden geen ronden lopen!
Ik denk wel dat de organisatie, Blue Berry Jam , tevreden mag zijn want door de prestatie van alle sportievelingen op deze zaterdagavond kan er een bedrag van meer dan 1000 € aan de Diabetes Liga geschonken worden!

En ikke ben ook tevreden.. ..Mijn doel gehaald, een mooi klassement, het goede doel gesteund EN ik heb weer goed kunnen "genieten" van het lopen! M.a.w... ...Ikke daar in Duffel een supertoffe en sportieve zaterdagavond gehad! Dus konden welle (Jos, Zander & ikke) "moe maar voldaan" terug naar huis "bollen"!

En nu kan ik beginnen uitkijken naar mijn volgend "loopavontuur": Dwars door Kasterlee op donderdag 21 juli! Maar 2 dagen daarvoor (19 juli) moet ik nog effe langs (sportarts) Peter Vervoort om een lactaattest te doen. Zodat hij een trainingsschema voor mij kan maken als voorbereiding voor de Marathon van Vorselaar en de Marathon van Kasterlee!


Links:
   - Parcours & mijn loopgegevens: GARMIN connect
   - Uitslagen: Algemeen klassement
   - Organisatie: Blue Berry Jam
   
Geen opmerkingen:

Een reactie posten