zaterdag 20 januari 2018

Le trèfle à 4 feuilles trail-marathon Olne 2018.. .."Méér dan de moeite ..."!


Op zondag 14 januari '18 stond de "Le trèfle à 4 feuilles trail-marathon Olne aangeduid op mijne loopkalender!.. ..Mijne eerste "echte" trail(marathon) zou het worden. M'n loopvrienden Louis en Carine hadden mij tijdens de Doppenloop (3 dec. '17) in Zandhoven gevraagd of ik wou deelnemen aan deze trail. En ik heb toen zeker niet direct ja gezegd. Integendeel, ik had veel twijfels: o.a. het is dan half januari.. ..hoe is het weer dan in "putteke" winter.. ..ligt er daar in de Ardennen mss een pak sneeuw of is het "ijskoud"? ...enz. Maar na wat "bedenktijd" (lees: een week of 2) had ik toch beslist.. ..ik zou met hen meerijden en in en rond het Ardense dorpje Olne mijne eerste "echte" trail-marathon" lopen! En wat ben ik nu blij dat ik "ja" heb gezegd tegen Louis en Carine. Want het is echt een héél tof "loopavontuur" geworden.. ..ééntje dat ik niet zal vergeten. Daarom, Louis en Carine.. ..dikke merci om mij "uit te nodigen" voor dit "uniek" loopfeest hé! THANKS! :-)
Jep, voor mij was het "uniek":
   - M'n eerste wedstijd waar heel wat hoogtemeters moesten overwonnen worden: ongeveer een 1050 hoogtemeters.
   - Veel onverhard: en behalve over bos- en wandelpaden lopen, was het een parcours uitgestippeld van "niet langs de velden & beekjes lopen, maar er over en/of er door"!

Ook "uniek" aan deze trail is dat het parcours bestaat uit 4 boucles. Vandaar
"klavertje 4" hé!. ..1e boucle 12 km, 2e boucles 11 km, 3e boucle 10 km en de 4e boucle was 9 km. Totaal.. ..42 km of m.a.w. de "magische" marathonafstand hé!
Effe vertellen dat je zelf kon kiezen hoeveel boucles je liep. Na elke passage aan de sporthal in Olne kon je "finishen" of er nog een boucle bijdoen!
Louis, Carine & ikke waren/zijn er van start gegaan met als doel: daar een marathon te lopen of m.a.w. alle 4 boucles "overwinnen"! En we zijn daar alle 3 ingeslaagd! :-)


Ruim 700 sportievelingen waren naar Olne afgezakt om er hun zondag op een (zeer) sportieve wijze door te brengen: om er mooie, maar (soms zeer) zware "Ardense kilometers" te veroveren! En van die (meer dan) 700 hebben 132 atleten de 4 boucles of marathon "volbracht"! Jep, en er waren "zware km's" bij! Tijdens de 3e & 4e boucle heb ik vele lopers bergop zien "wandelen"! Ikke ook "af en toe" effe gewandeld. Maar dat viel toch nog redelijk mee. Blijkbaar kan ik beter bergop lopen dan bergaf.. ..Want als ik tijdens de wedstrijd werd ingehaald door een loper was dat altijd bergafwaarts. En de meeste van die lopers die mij bergaf inhaalde, die stak ik een beetje verder bergop terug voorbij! Zal ik dan, net als Lucien Van Impe, dan toch een "berggeitje" zijn?!!? ;-)

Nog wat "cijfertjes":
   Na 3:50:38 (tijd organisatie) "genieten & afzien" had ik de ruim 42 " (soms zeer) zware, maar zeer mooie" Ardense kilometers overwonnen. Met die tijd liep ik, na de 4 boucles, als 11e (algemeen) over de finish aan de sporthal in Olne.


En in mijn categorie (Veteranen 2) ben/was ik zelfs "1e"! Met dat resultaat, tijdens mijne eerste "echte" trail-marathon, kan ik niet anders dan daar zéér tevreden mee te zijn!! ;-)

Nog effe vertellen wat ik zeker geleerd heb van deze zeer prachtige wedstrijd (met soms zeer slechte ondergrond en vele hoogtemeters).. ..dat het totaal "anders lopen" is dan een gewone wedstrijd of marathon! En m'n beentjes bewijzen dat.. ..ze hebben er nu veel langer van aan het "nagenieten" geweest dan na een "gewone marathon!
Maar één ding hebben zowel een stad- , natuur- & trailmarathon gemeen: Ik vind het allemaal plezant om te lopen! ;-)

Nog een paar links:
   - Parcours & m'n loopgegevens: GARMIN Connect
   - Uitslag: Boucle 4
   - Organisatie: Le trèfle à 4 feuilles trail Olne


En zo staat mijne eerste marathon van 2018 op de teller! En wat voor ééntje! Wat ben ik  nu zeer blij dat ik in december ja heb gezegd tegen Louis en Carine hun "uitnodiging" voor "een zeer sportief  dagje Ardennen"! Nogmaals Louis en Carine.. ..merciekes voor dit supertof loopavontuur! Is zeker voor herhaling vatbaar! ;-) Ook al is/was het met momenten zwaar.. ..het is (veel) méér dan de moeite waard! ;-)

En nu nog wat fotokes "vanuit" de Ardennen ...

























































2 opmerkingen:

  1. Knappe prestatie Carl!
    OP 10/3 is er een trail in Koksijde: ik loop daar de 30.

    je hebt geluk gehad met het weer, wij waren een beetje verder in de Oostkantons en daar lag 10cm sneeuw op 500m hoogte

    grtz,
    jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks Jan. Idd.. ..We hebben daar (veel) geluk gehad met het weer. Ik vond het echt "plezant" om eens een trail te doen! Was met momenten wel "zwaar", maar toch "genieten" zene! In Koksijde zal ik niet zijn.. ..is minder dan een maand van Rotterdam en de week ervoor loop ik nog de Natuurloop (25 km) in Lier.
      Via deze.. ...alvast succes & veel loopplezier in Koksijde.

      Sportieve groetjes,
      Carl

      Verwijderen