zondag 13 januari 2013

Halve Marathon Natuurloop Lier 12 januari 2013... ...persoonlijk record "verpulvert"!

Zoals de vorige natuurloop "kletsnat" was, was het deze keer "mooi droog".. ..onder een stralend (winter)zonneke hebben iets meer dan 700 lopers mogen genieten van een super toffe & sportieve namiddag. Het was wel frisjes (temp. rond  0°C), maar tijdens het lopen zeker geen last van gehad zenne! ;-) ..ik vond het zelfs "aangenaam" om te lopen.
Deze keer was de langste  afstand de halve Marathon. Van de ruim 700 lopers hebben er een 345 voor deze afstand gekozen, waaronder ikke!! ;-) En met een voor mij echt mooi resultaat.. ..ik ben als 31e over de meet gekomen, wat niet slecht is hé!?! ;-) Maar wat belangrijker is.. ..mijn tijd! Mijn vorig persoonlijk record op de halve Marathon was 01:39:21 (uur:min:sec). Mijn PR nu: 01:23:02!!! Daar zijn dus nu meer dan 16 minuten van "afgeknabbelt"!!.. ..dan mag me wel spreken van: record is "verpulvert" hé!?! Ik moet wel vertellen dat ik mijn vorig PR iets meer dan een jaar geleden gelopen heb en toen nog niet zo lang aan het lopen was. Dus dat stond nog niet zo "scherp" hé!
De volledige uitslag kan je HIER vinden en/of bekijken!
Als ik nu mijn uitslagen vanaf eind september 2012 bekijk, kan ik daar uit besluiten dat mijn gem. snelheid ong. 2 km/uur hoger ligt dan ong. een jaar geleden.. ..daar ikke toch een beetje "trots" op zijn zenne!!! ;-) .. ..nadeel daarvan.. ..het zal vanaf nu niet meer zo gemakkelijk zijn om dat nog te verbeteren hé!?! ;-)
De start ...
... onderweg ...
... en de aankomst van mijn "snelste" Halve Marathon! ;-)


Terug wat over de wedstrijd.. ..ik ben redelijk vlug van start gegaan. De eerste kilometers gelopen met een tempo iets sneller dan 4 min/km. (voor mij is dat toch vlug hé). Komt o.a. door dat ik redelijk snel in een groepje terecht kwam.. ..waaronder (wééér) mijne "loopmakker" van de laatste wedstrijden: "de Jan uit Kontich"! ;-) .. ..hij vertelde dat hem van plan was om tussen de  01:25:00 en de 01:30:00 te lopen. Dus dat was voor mij ideaal omdat ik de halve Marathon graag eens binnen de 01:30:00 wou "finishen".. ..wat bij deze "ruimschoots" is gelukt"! :-)
Tot ong. aan km 10 heb ik wat kunnen "profiteren" (een beetje uit de wind lopen) van dit groepje.. ..dan viel het uiteen en heb ik de de overige km's "alleen" gelopen. Maar het was toch "prettig" lopen zenne.. ..ik ben in de laatste 3 km nog door 2 lopers in gehaalt ( die waren nog goed "fris" zenne), maar zelf heb ik ook  nog 4 lopers in de laatste km's kunnen inhalen! ;-)
Wat "cijfers" over mijne halve Marathon: gem. snelheid: ong. 14,8 km/u. Dat is een gem.tempo van 4:03 min/km. Meer gegevens: HIER KLIKKEN!!
Nog belangrijke info voor mijn (nieuw) PR. Na de wedstrijd zag ik op mijn Garmin dat de afstand maar 20,56 km was.. ..dus dat is, voor een halve Marathon, "te kort" hé!!?!! En na wat rond vragen bij andere lopers, bleek dat het (nieuwe) parcours idd. ong. een 500 meter "te kort" is!! :-(
Dus moet ik in feite wat tijd bijtellen hé!?!.. ..500 meter aan een tempo van 4:03 min/km, dat is ong. een 2 minuten. Komt mijne tijd rond de 01:25:00... ...En dat is nog altijd een tijd waar ik zééér tevreden mee ben zenne!!! ;-)
Besluit: Het was voor mij een zeer toffe & sportieve namiddag! Eéntje met weer veel "loopplezier"!!.. ..en dat is het belangrijkste hé!!?!! :-)
Mijn volgende wedstrijd is de Natuurloop van februari.. ..dan is het 25 km.. ..en daar kijk ik nu al naar uit zenne!!
Sportieve groetjes, Carl

Foto's: - lierinbeeld.com
              - aclyra.com

nog een paar fotokes...

 
2 opmerkingen:

  1. Een dikke proficiat is hier wel op zijn plaats. Wat een geweldige prestatie heb je geleverd Carl. Super om 16 minuten van je pr af te lopen.
    Heel blijven en genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks John, en genieten van het lopen zal ik zeker blijven doen zenne. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen