dinsdag 29 april 2014

DVV Antwerp Marathon.. .."PRACHTIG LOOPFEEST"!

Op zondag 27 april '14 stond de 29e editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon op het programma! Met ruim 41000 deelnemers is het de grootste loopwedstrijd van België.
 Iets na mijn marathondebuut in Kasterlee had ik besloten dat de DVV Antwerp Marathon 2014 mijne 2e Marathon zou worden. En dat is ondertussen gebeurt. Vorige zondag heb ik mijn 2e wedstrijd van 42,195 km gelopen...
...Zoals ik reeds vermelde, waren er daar in Antwerpen meer dan 41000 lopers.. ..ieder voor "hun" afstand. Want behalve de Marathon & de 10 Miles waren er ook nog andere wedstrijden.
Zo was er ook de Chiquita Kids Run van 1,4 km. Daar namen 1810 "kids" van 4 tot 12 jaar de start. De Asics Ladies Run over 5 km lokte 2921 dames naar Antwerpen en de Short Run, ook een loopwedstrijd van 5 km, bracht ruim 5000 sportievelingen "op de been".
Maar zoals de vorige editie's was het "de 10 Miles wedstrijd" waar "de grootste massa" aan de start verscheen: bijna 30000 "joggers" wilden dit jaar de wedstrijd van iets meer dan 16 km lopen.. ..dat is "nen hoop" hé!?! ;-)  En dan was er natuurlijk nog de wedstrijd waarvoor ik naar Antwerpen "afzakte"... ...namelijk de DVV Antwerp Marathon!!!
 
 
   De wedstrijd met de "magische" afstand van 42,195 km lokte 2198 "diehards" naar Antwerpen!
Het startschot van de Marathon zou om 9u. s'morgens over de Schelde klinken.. ..daarom was het de zondag voor mij al"vroeg dag" hé! Ik wou om 5u. op te staan, maar ik was al om 4.15u. uit m'n bed! Misschien door dat het al goed begon "te kriebelen"!??! ;-) Na een "goed & smakelijk" ontbijt (8 boterhammen & kop koffie) sprong ik rond 5.45u. op mijn fiets om naar 'tStad te bollen. Jep, ik had gekozen om met de fiets naar Antwerpen te rijden. Een paar maanden geleden had ik bij de organisatie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon geinformeerd hoe je het beste naar Antwerpen kwam en die raden aan: Indien mogelijk met de fiets of het Openbaar Vervoer. Ik heb dus gekozen voor "de gezondste oplossing".. ..namelijk "mijn fietske". ;-)

Na iets meer dan een uurke of 23 km te fietsen kwam ik op de Grote Markt van Antwerpen aan. Dat was ook de aankomstplaats van de Marathon. Voor de Start moest ik nog wel naar Linkeroever. Mijn fiets kon ik "stallen" op de extra fietsenparking op het plein aan de voetgangerstunnel.
Vandaar kon ik dan gemakkelijk te voet de Startplaats op Linkeroever bereiken. Na me te hebben omgekleed, nog een kopje koffie gedronken en nog wat andere lopers heb"leren" kennen kwam ik een half uurtje voor de start 2 "oude bekende" tegen.. ..Lutgart & Paul! ;-) ..
..Na eventjes "bijpraten" werd het tijd om ons stilletjes aan naar de start te begeven. 
Voor mijn 2e marathon had ik als doel gekozen om te proberen de tijd van mijn marathondebuut in Kasterlee te verbeteren. En als het ging.. ..proberen een tijd onder de 3 uur te lopen! Dat moest nu niet speciaal in Antwerpen zijn, maar ooit eens een Marathon finishen binnen de 3 uur dat zal ik wel eens graag willen doen! Om 9 uur was het zover.. ..het startschot van mijne 2e marathon klonk op Linkeroever. Ik & iets meer dan 2000 andere "dappere" konden beginnen aan "een avontuur" dat  tussen de 2:15:00 en, voor sommige, iets langer dan 5:00:00 zou duren. Na een paar kilometer was er al een "goeie kuitenbijter" op het parcours.. ..namelijk de Waaslandtunnel. Wel goed dat die in het begin van de wedstrijd ligt. Dan zijn we nog "friskes" hé!?! ;-) Het wedstrijdbegin verliep voor mij ideaal.. ..na effe wat "zoeken" kwam ik in een groepje terecht dat  toen voor mij een mooi tempo liep. Een tempo dat goed zou geweest zijn voor een tijd onder de 3 uur!! In dat groepje zat ook de eerste vrouw van de marathon! Onder andere door met dat groepje (vele) kilometers mee te kunnen en het talrijk opgekomen publiek, waaronder een paar "supporters" (Dennis, Jan, Geert.. ..THANKS ;-) ) verliep de wedstrijd voor mij tot ongeveer km 38 van super naar goed tot redelijk goed!

De eerste 30 kilometers kon ik verwerken aan "tempo's" die schommelde tussen de 3:59 & 4:20 min/km. Iets na km 30 zakte mijn tempo wat af naar 4:20 tot 4:32 min/km. Kon ik dat tempo aanhouden tot de finish dan was een tijd "sneller" dan 3 uur een feit!! MAAR dat is me niet gelukt.. ..na ong. 38 km wedstrijd voelde ik mijn kuitspieren "blokkeren".. ..die wilden gene meter meer verder lopen!! Was ik dan toch "te snel" gestart?!? Of kwam het mss door de "warmte"?!? Bij de start was het nog ideaal om te lopen, maar een goei 2 uur later was het kwik in de thermometers al aardig gestegen zenne! Er begon toen vanalles door mijne kop "te spoken".. ..zelfs opgeven kwam effe in me op. Maar die gedachte heb ik vlug verbannen.. ..na ruim 38 km genieten van het lopen en nog "maar" een goei 4 km van de meet zou ik dat echt spijtig hebben gevonden. Daarom heb ik al "mijne moed" bijeen gezocht om me naar de Grote Markt waar de finishlijn getrokken was, te "sleuren"! Ik zeg sleuren, want lopen kon je dat nog moeilijk noemen.
De tijden van die laatste kilometers zijn ook duidelijk.. ..vb; 4:43 - 4:47 - 4:53 min/km.. ..ong. 30 sec. per kilometer trager!! Daar "ging" mijne tijd van onder de 3 uur! Ja, die laatste kilometers naar de finish dat was echt "sterven" zenne! MAAR ik heb "op karakter" toch de eindmeet gehaalt en zo mijne 2é Marathon kunnen finishen. En, eerlijk gezegt, toen ik o.a. m'n medaille kreeg.. ..da was "dubbel" genieten zenne!! En dan werd ik op de Grote Markt nog "verwelkomt" door...
"mooie medaille hé"!?!
...Wanda, "mijn bazin". Dat vond ik wel tof! Ze is ook iemand die echt graag loopt hé! Dat is dan "dubbel" tof  zeker!?! ;-) ...
En dan nu wat "cijferkes" tussendoor.. ..Ondanks mijn "inzinking" op het einde heb ik de DVV Antwerp Marathon toch gelopen in een nieuw PR (Persoonlijk Record).. ..Mijn oude PR was: 3:03:02 (u:min:sec). Mijn tijd in Antwerpen en tevens m'n nieuw PR op de Marathon is 3:01:06!! Dat is 2 minuten sneller. In feite is het nog 2 minuten extra sneller.. ..Hier in Antwerpen is/was, volgens mijne Garmin Forerunner 910XT, de afstand 42,22 km. Dat is "redelijk juist" hé!?! ;-)  In Kasterlee was de afstand (maar) 41,65 km. Dat is een verschil van 570 meter. Daar mag ik zeker 2 minuten voor "bijtellen" hé!?! Dus.. ..m'n PR op de Marathon met ruim 4 minuten verbetert!! Daarom ben ik ook zéér tevreden en "fier" over mijn resultaat en/of prestatie van deze Marathon.


 Mijne tijd van 3:01:06 was/is in Antwerpen goed voor de 116e plaats algemeen. Op een totaal van 1910 "strijders" die de eindmeet haalde is dat toch redelijk van voor hé!!?!! ;-)
En in m'n cat. M50 ben ik als 15e op de Grote Markt "afgeklokt"! Effe vertellen dat ik de DVV Antwerp Marathon heb gelopen met een gem. snelheid van 13,98 km/u of een gem.tempo van 4:18 min/km.. ..dat zijn, voor mij toch, al "mooie" cijfers hé!?! ;-)


...Na een beetje "bekomen" te zijn van m'n inspanning.. ..door o.a.een energiedrankje, wat peperkoek en een paar felicitaties van vrienden en andere lopers in ontvangst te mogen nemen ;-) "slenterde" ik verder naar de Groenplaats om daar mijn sporttas af te halen. Daar stonden ook busjes gereed om de
Marathonlopers naar de douches te brengen in de sporthal "Kiel". Waar ik, uiteraard, gebruik heb van gemaakt. Dat "doucheke" heeft me toen echt goed gedaan zenne!!...

 
...Terug met de bus aangekomen op de Groenplaats heb ik daar en op de Grote Markt wat rond gekuiert om nog wat van "de sfeer" te proeven. Daar ook nog een paar "bekende" tegen gekomen.. ..en dan was het natuurlijk "kletsen" over hoe hun en/of mijn marathon geweest was hé!
En zo werd het stilletjes aan, maar zeker, tijd om "mijn fietske" op te zoeken aan de voetgangerstunnel om dan terug richting Vierseldijk  (lees: huiswaarts) te rijden!
Thuis aangekomen heb ik dan nog een grote portie "zelfgebakken" fritjes klaar gemaakt met kippenfilet!.. ..mmmm, dat smaakte zenne! En als ik die aan het opeten was, dan was ik ook nog aan het nagenieten van een zéér sportieve zondag!!.. ..Genieten van de fritjes EN nagenieten van het lopen.. ..dat is dan "DUBBEL GENIETEN" zeker!?! ;-)

Uitslagen:
   - DVV ANTWERP MARATHON
   - ALLE WEDSTRIJDEN

Videozone:
   - HIER "m'n finishfilmpje"!!!
   - Verslag DVV Antwerp Marathon op SPORZA (12:06)

Meer gegevens & parcours op: GARMIN connect
      Om te besluiten nog een dankwoordje voor de organisatie! Want ik vond dat alles dik in orde was zenne. Jullie hebben meer dan 40000 sportievelingen een zeer mooie dag gegeven..
..daarom voor de organisatie & ALLE vrijwilligers: DANK U!!!
En nu kan ik beginnen met "te dromen" over mijne 3e Marathon hé!?!.. ..namelijk de 4e Monumenten Marathon "Grote Prijs Aveve" Vorselaar! Die word gelopen op zaterdag 20 september '14.. ..dat is in het weekend dat ik 50 jaar word!. ..21 september is mijne verjaardag! ;-)
Maar voor het zover is, eerst nog wat "nagenieten" van de DVV Antwerp Marathon zenne!.. ..en natuurlijk ook nog van andere "loopfeestjes" hé!?!

...nog wat (sfeer)fotokes van de DVV Antwerp Marathon:Geen opmerkingen:

Een reactie posten