zondag 11 mei 2014

Natuurloop Herenthout - Berlaar... ..."rotslecht weer, modder, zwaar, ..."!!

Ondanks het "rotslechte" weer, overvloedige regen en veel wind, waren er toch meer dan 350 lopers naar Berlaar gekomen  om hun zaterdagnamiddag "sportief" door te brengen. En dat konden we daar doen door te starten in de Natuurloop Herenthout - Berlaar, georganiseert door het Kempisch Triatlon Team (KTT). Wat het parcours betreft is deze loopwedstrijd zeker de moeite! Ongeveer 80% van de omloop is onverhard en loopt onder andere door de Merodese bossen, door het natuurgebied Kruiskensberg, langs de Grote Nete, passeert het Kasteel in Gestel, enz... ...dit is zeker één van de mooiste Natuurlopen van Vlaanderen!!??!!
Het verhaal van deze kletsnatte & zware editie van de KTT Natuurloop: Frank Deboosere is/was in zijn weerberichten de laatste tijd maar "aan het smeken" voor regen omdat de natuur, de plantjes, ... dringend water nodig hebben/hadden. Awel, de Frank "zijn gebeden zijn aanhoort".. ;-) ..mss TE goed! Er is de laatste dagen zoveel regen gevallen dat de organisatie op het laatste moment het parcours nog heeft moeten veranderen.. ..namelijk een goei 800 meter ingekort. Blijkbaar was er een stuk dat echt niet meer "loopbaar" was door "een combinatie" van overvloedige regen & tractoren, met als resultaat: kapotte & modderige wegentjes hé! Dus moesten we maar een 13,5 km lopen i.p.v. 14,3 km. En die afstand hebben 242 lopers, door "helse weeromstandigheden", tot een goed eind volbracht! En de joggers die kozen voor de wedstrijd over ruim 6 km.. ..daarvan hebben er 113 de eindmeet "gezien"!
Ik was naar Berlaar gereden met "een dubbel gevoel".. ..ik wist echt niet hoe ik daar zou "presteren". Want na mijn mooi "Marathonresultaat" in Antwerpen heb ik niet veel meer getraind.. ..na die inspanning moet je eerst terug wat "herstellen"! En je kan niet altijd "scherp" staan hé!?! ;-) Daarom de afgelopen 2 weken maar 3 keer m'n loopschoenen aangedaan om te trainen.. ..maar dat was toch goed voor ong. 55 km "loopplezier" zenne. ;-)
En op die 2 weken tijd ben ik ook een paar kilootjes bijgekomen.. ..en die "voel" je bij het lopen!. ..Dus ikke naar Berlaar vertrokken met in m'n gedachte: "op 1".. ..Carl, geniet daar van het lopen & het mooie parcours. En "op 2".. ..bekijk hoe de eerste kilometers "verlopen" en beslist dan hoe je de rest van de wedstrijd "aanpakt".
En die eerste kilometers verliepen "traag". Met kilometertijden tussen de 4:00 en 4:15 wist ik meteen dat er geen"supertijd" inzat en dat de DVV Antwerp Marathon" nog een beetje in m'n benen rond zwerft!! ;-)  Kilometertijden van 4:00 - 4:15 kon ik in Antwerpen ongeveer 30 km (redelijk) gemakkelijk lopen. Plus: - Het parcours lag er zeer zwaar bij en op sommige plaatsen erg "glibberig"!
- Het weer wou ook niet mee.. ..véél wind en regen!
 Voor een wedstrijd van een 13,5 km moeten die tijden voor mij normaal sneller zijn hé!?! Maar omdat "snelle tijden" tussen Herenthout en Berlaar voor mij geen "optie" was, had ik al vlug beslist om eerst en vooral te GENIETEN van het lopen. Al hoe wel ik wel mijn best deed om zo snel mogelijk te lopen zenne! Ik heb er namelijk nu ook geen "wandelingske" van gemaakt hé! ;-) Ook "m'n tikkerke" voelde tijdens de wedstrijd die extra kilokes denk ik. Want mijn hartslag was nu zelfs hoger dan tijdens de Marathon.. ..maar zoals reeds vertelt: ik heb er toch van kunnen genieten! :-)
Voor ik met "de cijfers" kom nog effe vertellen dat ik meestal "alleen" liep.. ..en dat ik soms werd ingehaalt .. ..maar ook dat ik, soms, andere sportievelingen voorbij stak! Achteraf gezien vond ik wel dat deze Natuurloop voor mij een interessante wedstrijd was!

En dan nu wat "cijferkes":
Na 13,5 km "modderploegen" ben ik als 41e van 242 "modderkruipers" over de finishlijn gekomen. En daar had ik 0:56:16 (uur:min:sec) voor nodig. Met andere woorden: dat is de Natuurloop gelopen met een gem.snelheid van 14,4 km/u... ...of met een gem. tempo van 4:10 min/km. Vorig jaar was mijn gem. snelheid daar bijna 15 km/u.. ..toen had ik juist daarvoor gene Marathon gelopen hé! ;-)
Meer gegevens & parcours.. ..klik op GARMIN!
En de uitslagen kan u hier vinden:
   - UITSLAG 13,5 km
   - UITSLAG 6,3 km

Besluit van deze prachtige, maar zeer zware editie, van de Natuurloop Herenthout - Berlaar.. ..Ondanks dat ik niet in "topconditie" aan de start kwam, heb ik toch kunnen  "genieten" van het
lopen in een zeer mooi "decor"!
Daarom.. ..KTT (Kempische Triatlon Team) bedankt voor de goede organisatie van deze Natuurloop. Jullie hebben ons, meer dan 350 "loopgekken" ;-) , ondanks het rotslechte weer, een mooie & sportieve zaterdagmiddag gegeven.. ..THANKS!

Wat is het volgende "gerecht" op "mijne loopmenu"?.. ..mmm.. ..zondag 18 mei: 32e Parel der Kempen Oostmalle 10 miles.. ..euh.. ..het kan mss zijn dat ik daar ga lopen, maar ik denk (momenteel) van niet! De wedstrijd waar ik wel al zeker van ben waar ik zal starten is de 41e Halve Marathon van Nijlen op zondag 1 juni '14! Hopelijk is "mijn conditie" daar tegen terug "beter" EN heeft de DVV Antwerp Marathon ondertussen mijn benen "verlaten" zonder "sporen" achter te laten! ;-)
  Ik kijk alvast uit naar mijn volgende "loopfeestje"!! ;-)


...nog een paar "sfeerfotokes" van o.a. de aankomst in Berlaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten