maandag 8 juni 2015

42e Halve Marathon Nijlen.. .."Goe geamuseerd"!

Nijlen... ...aangekomen...
Zondag 7 juni 2015.. ..is de eerste zondag van juni. Dus "tijd" voor de Halve Marathon van Nijlen. Deze loopwedstrijd was dit jaar al toe aan de 42e editie en
is daarmee "de oudste" Halve Marathon van België. Voor mij was het dit jaar de 4e keer dat ik in Nijlen zou starten. Effe vertellen dat dit "loopfeest" altijd "iets speciaal" zal zijn en/of betekenen voor mij.. ..Waarom? Ik ben afkomstig van Nijlen. Dus iedere keer daar wel heel wat "supporters" langs de kant EN omdat dit de enige wedstrijd was waar mijn moeder ook aanwezig is geweest om voor mij "te supporteren"!.. ..ze verbleef daar in Nijlen in het woon- & zorgcentrum wat vlakbij de Start/Aankomst van deze Halve Marathon is gelegen.. ..3 maal (lees: 3 jaar) heeft ze me tijdens het lopen in Nijlen mogen toeroepen.. ..nu was ze voor mij daar ook aanwezig, maar op een, voor mij, heel andere ("speciale") manier! Daarom was deze editie van "de Halve van Nijlen" ook wel een beetje "speciaal" voor mij en waren mijn gedachten tijdens het lopen regelmatig bij haar!!.. .."Moeke, ik heb je gemist zenne"!

...omkleden...

Aangezien Nijlen nog geen 7 km rijden is van bij mij thuis ben ik iets voor de middag op mijn fietske gesprongen om naar (nog maar!) mijn 4e loopwedstrijd van dit jaar te bollen! Daar aangekomen ben ik al snel "oude bekende" tegengekomen!.. ..en zo was ook al vlug "de basis" gelegd voor een "gezellige & sportieve" zondagmiddag!
Zoals vertelt kwam ik bij deze "21,09 km loopwedstijd" nog maar voor de 4e keer dit jaar aan de startlijn van een loopfeest! Dus daar toch aan de start gekomen met een twijfelend gevoel over mijn conditie. Alhoewel ik weet en/of voel dat het met mijn basisuithouding, na mijn blessure, terug de goeie kant op gaat.. ..toch ikke naar Nijlen vertrokken met een (voorzichtige?) "doeltijd" om onder de  1:30:00 (uur:min:sec) te finishen. Wetende dat mijn persoonlijk record op de Halve Marathon 1:24:56 is.. ..Dan.. ..euh.. heb ik om sneller dan 1:30:00  te lopen toch niet een "al te voorzichtige "doeltijd" gekozen hé! ;-)

...en wachten & wachten op de start van een nieuw "loopavontuur"! :-)  
Het verloop van "mijne Halve Marathon Nijlen"...
...Ongeveer 15 seconde na het startschot kon ik (eindelijk!) mijn benen "in beweging zetten" om te beginnen aan het jaarlijkse Nijlense loopfeest! En voor mij is het "een feestje" geworden zenne! ;-) ..Na de eerste kilometers wat "zoeken" om "een goei plaatske" kwam ik (effe) terecht in een groepje van een paar "oude bekende".. ..daarin liepen o.a. Yvan (Putte), Rudy (KTT) & Geert (Vedette Sport)! Ongeveer tot half wedstrijd liep ik in en/of  "rond de buurt" van  hun gezelschap!.. ..tot dat groepke "beetje bij beetje" uiteenviel en zo ieder voor zich moest "vechten" om de eindmeet te halen! En met momenten was het "vechten".. ..met de wind! Wat de temperatuur betreft....euh, laten we zeggen: "om een halve marathon te lopen was het zeker warm genoeg"! :-)

..ikke & mijne loopmaat Yvan in actie tijdens de Halve Marathon Nijlen! 
Maar iedereen van dat "groepje atleten" heeft de finish gehaald zenne! Ik eindigde, na heel wat zweten, maar ook door de vele aanmoedigingen van "supporters & familie" langs het parcours, mijne Halve Marathon van Nijlen in een mooie tijd van 1:27:16! Dus.. .."opdracht volbracht! ;-) Deze tijd was/is goed voor een 28e plaats algemeen op 153 finishers die deze "halve" tot een goed einde volbrachten! ;-) En bij de H+50 (mijn categorie) was ik 7e! Dus met dit resultaat kan ik zeer tevreden "terugblikken" op een mooi loopavontuur"! En nog effe vertellen dat, na een zalig doucheke", het in de Gildezaal van Nijlen nog gezellig & plezant "napraten" was met vele sportievelingen! :-)Nog een paar "cijferkes".. ..Als je de Halve Marathon een beetje van het goede teveel vind/vond, kon je in Nijlen ook kiezen voor 5 of 10 km. Bij de 5 km hebben 141 joggers de finish gehaald en de 10 km hebben 165 lopers overwonnen. En in Nijlen heeft m'n "de kids" niet vergeten zenne.. ..er stond daar ook een Kinderloop op het programma!! :-)

ook voor de kids.. .."loopfun"!
En wat meer gegevens over "mijn prestatie"!.. ..1:27:16 over een halve marathon.. ..dat is de iets meer dan 21 km afgelegd met een gem. snelheid van 14,51 km/u of een gem. tempo van 4:08 min/km!
..de laatste meters van "m'n loopfeest" in Nijlen..

Een paar links:
-Al mijn gegevens en parcours kan u hier vinden/zien... ...GARMIN connect !
-Website organisatie: Halve Marathon Nijlen
- Uitslagen: Halve Marathon - 10 km - 5 km

Besluit.. ..weer een mooie, plezante, gezellige, sportieve, enz... zondagmiddag/avond gehad daar in Nijlen! Ikke "zeer tevreden" en nu al beginne uitkijken naar mijn volgend loopfeestje.. ..Vrijdagavond 19 juni.. ..de Vuelta van Bevel (10 miles)!!! ;-)

Nog een paar fotokes "uit Nijlen":
...regelmatig "bij mijn moeder"!
Mijn gedachten waren daar in Nijlen...
                      2 opmerkingen:

  1. Hey Carl, bewonding voor je loopprestaties, ik ga het niet nadoen ;-)
    en je moeke zal je vast en zeker gesupporterd hebben en geloof best dat dit een speciale editie was zonder haar aan de kantlijn, sterkte hé xx

    BeantwoordenVerwijderen