zondag 16 augustus 2015

46e 100 km Dodentocht Bornem.. .."SUPERTOF"!

Vrijdagavond 21:00 u, 14 augustus 2015.. ..Het begin van mijne eerste "100 km lange tocht"!...
...Inderdaad, de 46e Dodentocht Bornem was voor mij de eerste keer dat ik 100 km moest afleggen. Dus ikke, met "mijne loopmaat" Jos, wel met wat "vraagtekens" naar Bornem vertrokken.. ..naar "het onbekende" voor mij. Niet voor Jos.. ..voor hem was het zijn 14e deelname aan de Dodentocht.
Maar zoals de titel van dit verslagske laat vermoeden.. ..het is reuze meegevallen! Zelfs zo goed dat ik nu al beslist heb om in 2016 daar terug aan de start te staan! :-)

Vrijdagmiddag rond 12 uur "pikte" de Jos mij thuis op om naar Bornem te rijden. Dat was mooi op tijd zodat we daar alles rustig konden doen! Onder andere een goei parkeerplaats vinden, een beetje op verkenning gaan, ons "startpakket" (startnummer, T-shirt, info, ...) in de tent afhalen, al een beetje van "de sfeer" proeven, ons rustig klaarmaken voor de start, enz...!

Eerst effe vertellen voor die het mss nog niet weten.. ..de Dodentocht is GEEN wedstrijd! Het is een
wandeling en/of jogging van 100 km die je moet afleggen in maximum 24 uur!.. ..Maar je moet er ook minstens 10 uur overdoen! Daarom gaan de "controleposten" pas op een bepaalt uur open en sluiten ook op een vooraf bepaalt tijdstip! Dus als je te vlug loopt.. ..zal je iedere keer moeten wachten! Dat had ik en Jos voor bij de eerste controle! Daarom rustig onze tijd genomen bij de bevoorrading (en onze tijd genomen heb ik in alle bevoorradingen gedaan!) zodat we bij geen enkele volgende controlepost en bevoorrading moesten wachten. Want we vinden dat je bij "een post" aankomt, het toch plezanter is dat je gewoon door kan...

...Rond 18:30 uur gingen we naar de start. Je kon daar plaats nemen in "het startvak" vanaf 18:00 u. We wilden de eertse kilometers graag "lopend" afleggen en waren daarom vroeg naar de start gegaan om niet veel hinder te hebben van (te veel) "wandelaars" en konden zo redelijk vooraan starten! Het was wel meer dan 2 uur wachten, maar dat hadden we er zeker voor over zenne! :-) .. ..En de uurtjes voor en na de start was het weer "mooi & aangenaam"!

...81,2 "Dodentochtkilometers" in mijn benen"!
..wachten, wachten, ...
Verloop van "mijn 100 km".. ..De eerste 24 km samen met Jos gelopen.. ..tot dat Jos wat last kreeg van zijn "onrustige" darmen.. ..Wij dan overgeschakelt in "wandelmodus". Jos zei tegen me dat ik gerust verder mocht lopen.. ..maar omdat ik nog nooit een "100 km tocht" had gedaan en daarom niet wist wat mij allemaal te wachten stond ben ik bij Jos blijven wandelen tot ongeveer km 30.. ..Toen zei Jos opnieuw dat ik gerust alleen verder mocht lopen. Hij zou "zijne plan" wel trekken (heeft ervaring genoeg) en, zoals ik Jos ken, zeker NIET opgeven!! :-) Vanaf toen ikke alleen de nacht ingetrokken voor nog 70 km loop-, jogging- en wandelplezier! En dat is me nog reuze meegevallen!.. ..Behalve nog een paar (fikse) regenbuitjes!.. ..maar die waren snel voorbij EN "vergeten"! :-) .. Nadat ik Jos "achterliet" heb ik ongeveer een 20 km alleen gelopen en/of gewandelt tot de controlepost & bevoorrading in Steenhuffel (Palm).
Ikke s'nachts "in actie" tijdens...
...de Dodentocht!
Daar ikke in gesprek geraakt met een andere sportieveling, Jef, die toen ook op zijn eentje bezig was aan zijn "Dodentochtavontuur".. ..En na de bevoorrading trokken wij met zijn tweetjes de duisternis in om nog iets minder dan 50 km "te veroveren". Mijne "nieuwe loopmaat" was blij dat hij met mij kon meelopen.. ..o.a. omdat het op sommige plaatsen "pikdonker" was en hij geen (en ikke wel!) licht bij had! Jep.. ..een "lamp" is zeker geen overbodige luxe tijdens de nacht van de Dodentocht! En zo heb ik, terug met 2," mijne Dodentocht" verder gezet.. ..tot ongeveer km 70 heeft dat geduurd. Toen zei

Een beetje water, een suikerwafeltje...
...en we kunnen er weer tegen voor een paar kilometerkes! ;-)
mijne "tijdelijke nieuwe loopmakker" dat ik maar alleen verder moest lopen.. ..het ging te vlug voor hem en hij was toe aan een paar kilometer wandelen. En gelukkig voor hem zou het toen niet meer lang duren tot het licht werd. Nadat hij mij nog uitvoerig bedankte voor het gezelschap en voor "mijn licht" namen we afscheid en trok ik er terug alleen op uit.. ..nog 30 km restte mij van mijn eerste "Dodentochtfinish".. ..het was echt (ook wel een beetje afzien .. ..maar wat karakter tonen hé!) nog genieten zenne! Na meer dan 85 km lopen, joggen en wandelen was ik uiteraard wel moe.. ..maar zat ik zeker niet "kapot"!Dat blijkt ook uit mijn kilometertijden.. ..mijn laatste kilometers waren zelfs "mijn snelste". Die gingen nog "vlotjes" boven een gemiddelde snelheid van 12 km/u! Da ikke zeker niet slecht vinden na bijna 100 km "in de beentjes" te hebben en meer dan 24 uur al wakker te zijn!.. ..weer een bewijs dat de uitslag van mijne laatste lactaattest heel juist is hé!.. ..die wees uit dat mijn "basisuithouding" heel goed was! :-) De laatste meters van mijne eerste "Dodentocht" waren voor mij wel een beetje "emotioneel".. ..maar het gaf me vooral een "SUPERGOED" gevoel!.. ..eentje van: "Carl, da hedde gij goe gedaan"! ;-) En dat gevoel kwam 11 uur en 10 minuten na de start of om 8:10 uur de zaterdagmorgen!
Jos & ikke! ;-)
Na een verfrissend doucheke ben ik dan in het centum van Bornem nog wat gaan "(na)genieten" van de gezellige sfeer en van de aankomsten van nog vele andere sportievelingen.. ..o.a. ook de finish van "mijne loopmaat" Jos rond 13:25 uur!
Dus welle, ikke & Jos, hebben dat weer goed gedaan hé! :-)
En zo konden wij moe, maar met een zeer goed gevoel terug naar huis bollen hé!
En al afgesproken.. .."Bornem.. ..see you in 2016"! ;-)

Oja, en mijne "lichaamlijke toestand" na die 100 km loop-, jogging- en wandelprestatie: Ik heb één blaar(tje) GEVONDEN! Idd, gevonden. Ikke die pas ontdekt bij het afdrogen na het douchen. Een kleintje aan de buitenkant van mijne "dikke teen" van mijne linkervoet.Dus veel (lees: geen) last heb ik er zeker niet van gehad hé!?! ;-) En nu, de day after, alleen een beetje "stijfheid" in mijn dijbenen! Da isse alles! Valt goe mee hé!?!

Besluit: Ikke weer een supertoffe en sportieve ervaring rijker! Zeker voor herhaling vatbaar. M.a.w.. ..In 2016 ikke terug aan de start staan van de "100 km Dodentocht Bornem"!

Nog een paar links:
   - Mijn loopgegevens & parcours: GARMIN connect  ..96,13 km geeft mijne Garmin aan. Dat klopt zenne.. ..de paar kilometers die je moest gaan van de inschrijvingstent (Bornem centrum) naar de start (abdij) telde al mee bij de 100 km!
   - Website organisatie: 100 km Dodentocht Bornem
   - Mijn "tracking" gegevens

Nog wat fotokes...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten