donderdag 23 juli 2015

33e Dwars door Kasterlee 10 miles.. .."Supermooi & mooi resultaat"!

Dinsdag 21 juli.. ..Nationale feestdag België. Wat kan je op zulke vrije dag bijvoorbeeld doen?.. ..Euh.. ..misschien deelnemen aan een loopwedstrijd?.. ..Dat klinkt voor mij altijd als "muziek in m'n oren"! En op deze feestdag stond de 33e Dwars door Kasterlee op de loopkalender.. ..dus.. Ikke dan maar naar mijne loopmaat Jos gebelt om te vragen of hij ook zin had om op onze nationale feestdag een wedstrijd te lopen!?! Jos kennende.. ..die heeft (bijna) altijd zin om te lopen. :-) Dus wij afgesproken dat  we 21 juli wat "sportief" gingen zijn en zijn dan iets voor de middag vertrokken naar Lichtaart.. ..Jep, Lichtaart.. ..daar was de start- en aankomstplaats voor de 33e Dwars door Kasterlee!!
En ik kan al vertellen dat het echt de moeite was om naar Lichtaart af te zakken en deel te nemen aan deze prachtige "natuurloop"! Want deze wedstrijd mag je zeker natuurloop noemen!.. ..90 % van het parcours was/is onverhard  en bevind zich in en rond de bossen van Kasterlee en/of Lichtaart! Dus met andere woorden.. ..midden in de, "o zo mooie" kempische natuur!
Voor "een snelle tijd" te lopen moet je, door o.a. het vele "onverhard", daar in en rond Lichtaart & Kasterlee niet zijn. Maar om te genieten van het lopen in een "SUPERMOOI" decor.. ..dan ben je daar in de Kempen op de juiste plaats! En dat ik ervan "genoten" heb.. .."bent daar maar zeker van zenne"!! ;-)
En ikke niet alleen.. ..Behalve Jos en ikke, waren er nog meer dan 500 andere lopers die "op het zelfde idee" als wij waren gekomen om "hun vrije dinsdag" sportief door te brengen.. ..Gaan lopen "Dwars door Kasterlee"!
 Je kon kiezen uit 3 afstanden.. ..10 miles, 10 km en 5 km... ...Ongeveer een 125 lopers kozen voor 5 km. Iets meer dan 160 sportievelingen schreven zich in voor de 10 km en meer dan 240 "atleten" wilden de 10 miles van "Dwars door Kasterlee" overwinnen! En ikke & Jos waren 2 van die "240 atleten"! ;-)

Na een koffietje (of 2) te hebben gedronken op het terras en wat gezellig bijgepraat met andere lopers werd het "stilletjes aan" tijd om me gereed te maken voor de wedstrijd.. ..die zou om 14.00u starten.. ..een half uurtje later dan de 5 & 10 km.
Inderdaad.. ..Op het terras.. ..Dus wat het weer betreft: Mooi weer.. ..24°C. Om een wedstrijd te lopen.. ..zeker warm genoeg!
bijna tijd voor de start van "33e Dwars door Kasterlee"!..

Mijn wedstrijdverloop..
Oja, effe vertellen dat ik naar Lichtaart was vertrokken met als doel.. ..de 10 miles lopen binnen de 01:15:00 (uur:min:sec) .. ..parcours is daar niet snel!.. ..is er echt "zwaar", maar supermooi! :-)
..Precies om 14.00u klonk het startschot voor de "Dwars door Kasterlee 10 miles"! Ongeveer na de eerste kilometer, van de 16 "zware, maar plezante & mooie loopkilometers", had ik het  tempo gevonden dat ik wel zag zitten.. ..En ik was zo "in het gezelschap" gekomen van "de eerste dame"! Daar ben ik tot  ong. km 5 bijgebleven en besloot toen om er alleen "op uit te trekken"! :-) Iets verder, op een zandheuvel(tje) in de bossen, hoorde ik een vader en zijn zoontje "tellen".. ..inderdaad, die waren "de lopers" aan het tellen. En toen ik hen passeerde stond "hun teller" op 35!.. ..Na 6 kilometer wedstrijd 35e van 240 lopers.. ..is niet zo slecht hé!?! ;-) Nog 10 kilometers restte mij om nog plaatsen goed te maken of misschien plaatsen te verliezen!?!.. ..Neenee.. ..ik heb geen plaats meer verloren! Integendeel.. ..ik heb nog verschillende lopers kunnen inhalen. Van die lopers waren er verschillende bij die veel te snel van start waren gegaan en die "da manneke met de houten hamer" zijn tegen gekomen! Door de warmte en de aard van het parcours had ik toch wat "op reserve" gelopen.. ..als dat mogelijk is op een zwaar parcours als dat daar in Kasterlee! ;-) ...
...want ikke wou da manneke met zijne hamer zeker niet tegenkomen! En dat is me gelukt! Ook al was het met momenten zwaar.. ..ik heb "genoten" van deze wedstrijd van de eerste meter tot de laatste! Kan moeilijk anders hé.. ..in zulk"schitterend decor"! Teveel op reserve heb ik ook niet gelopen zenne.. ...mijne hartslag was redelijk hoog.. ..komt natuurlijk ook o.a.door de warmte hé. En rustig aan heb ik het ook niet gedaan.. ..want soms moest ik, echt op karakter,  harder lopen om andere lopers in te halen en ook om andere lopers voor te blijven! Maar het is me toch "aardig" gelukt! Na 01:08:50 "loopplezier" passeerde ik de finish.. ..dus in een tijd ruim onder mijn doeltijd! Dus ikke tevreden en ook wat mijn plaats betreft.. ..Mijn tijd van 01:08:50 was/is goed voor de 20e plaats algemeen! Dus ikke ben nog "opgeklommen" van de 35e naar de 20e plaats! Dat is wel (vooral achteraf) plezant zenne! ;-)
 Ik heb deze 10 miles gelopen met een gemiddelde snelheid van 14,1 km/u.. ..aard van het parcours, de warmte, ...enz. vind ik dat niet slecht! Om een voorbeeld te geven dat het een "zware wedstrijd" was.. ..in de kleedkamer/douche hoorde ik een Nederlandse loper tegen zijn loopmakker vertellen dat de kilometers in België "langer" zijn dan in Nederland!!?!! ;-)

Na een verfrissende douche heb ik nog wat gezellig over de wedstrijd nagepraat met andere lopers op het terras.. ..en over één ding waren we het allemaal eens: Het is daar echt "SUPERMOOI" om te lopen! Gewoon "genieten" van het lopen!

Nog een dankwoordje voor de organisatie & alle medewerkers... ...Bedankt, alles was dik in orde!.. ..Parcours(o.a. aanduiding), kleedkamers/douche, sporttasbewaking, het weer,.. ..enz. Met andere woorden.. .."alles prima geregeld"! Jullie hebben ervoor gezorgd dat meer dan 500 mensen, waarvan ikke ééntje ben, hun vrije dag "sportief" konden doorbrengen! Daarvoor: Thanks!

Nog een paar links:
   - GARMIN connect: mijn loopgegevens & parcours
   - UITSLAGEN: 5 km, 10 km & 10 miles
   - Organisatie: Dwars door Kasterlee

Samengevat: Ik heb weer een zeer mooi "loopavontuurtje" erbij! Goed genoten van een zeer mooi parcours en ik ben ook zeer tevreden over mijn "loopprestatie".. ..ikke volgend jaar terug komen voor de "34e Dwars door Kasterlee"!

En nu kan ik beginnen uitkijken naar mijn volgend "avontuur"... ...De 100 km Dodentocht in Bornem! Wat dat gaat worden?!!?.. ..ikke geen "flauw" idee hebben. Maar kijk er wel naar uit zenne!! ;-)

 Nog een paar fotokes...

ikke "in actie"...
...en ook mijne loopmaat Jos "in actie"!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten