zondag 3 april 2016

32e Kastelenloop Zandhoven (10 km)... ...vooral "Fotokes"!


Zaterdag 2 april heb ik deelgenomen aan de 32e Kastelenloop van Zandhoven.. ..een mooie loopwedstrijd van 10 km vlakbij "mijn deur"! Dus het parcours kende voor mij zeker geen verrassingen.. ..langs bijna iedere meter ervan ga ik regelmatig trainen! Dus zoals ze zeggen: "ik ken dat parcours als mijne broekzak"! ;-) En omdat het  voor mij "een thuiswedstrijdje" is, neem ik er graag aandeel!.. ..zo kom je eens wat (meer) bekende gezichten tegen langs het parcours hé! :-)
10 km wedstrijden loop ik niet zoveel.. ..meestal zijn het wedstrijden met wat meer "kilometerkes op de menu". Maar zoals gezegt.. .."deze wedstrijd was in mijne hof".
Dus ik heb toch met veel plezier "de 10 kastelenloopkilometers" veroverd zenne. En blijkbaar hadden daar ook nog vele andere sportievelingen zin in. Want er waren iets meer dan 250 lopers en/of joggers "afgezakt" naar Zandhoven. Ik kan ook vertellen dat het voor mij goed is meegevallen. Ik ben gestart aan deze Kastelenloop met het gedacht.. .dit is "maar" een voorbereidingwedstrijdje voor de Marathon van Antwerpen binnen 2 weken! Jep, dat is voor mij DE wedstrijd van 2016! Toch ben ik in Zandhoven gestart om mijn best te doen EN om ook goed te genieten van deze 10 km.
En ik heb zeker mijn best gedaan zenne, want ik ben zeer tevreden over "mijn resultaat". Ik heb deze 10 "Zandhovense" kilometers gelopen in een tijd van 0:39:24 (u:min:sec). Dus met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 15 km/u  (gem. tempo: 3:58 min/km)! Daar mag "nen 50 plusser" niet klagen hé!! Alé, ikke toch nie! ;-) ..

En met die tijd ben ik als 27e van de ruim 250 sportievelingen over de finish gelopen.. ..En in mijn categrie, Masters +50 jaar Heren, zelfs als 4e van de 58 atleten! "Da isse nie slecht hé"!?! ;-) Meer van mijn loopgegevens en het parcours van de 32e Kastelenloop kan je o.a. vinden via onderstaande link..

Links:
   - Parcours en mijn loopgegevens: GARMIN connect
   - Uitslagen: Kastelenloop 10 km
   - Organisatie: Apso Zandhoven

Zoals je kan zien, fotokes van "ikke in actie" tijdens de Kastelenloop heb ik er al wel wat van hé!.. ..En daar kunnen er misschien nog bij komen!?!
Alvast veel dank daarvoor aan fotograaf Johan Van Uytven.. ..THANKS Johan! ;-)
En omdat deze wedstrijd voor mij een keer niet meer was dan "een doorgedreven training" als voorbereiding op de marathon ga ik er niet veel meer over vertellen EN zal ik de foto's maar "laten spreken hé"! ;-) .. ..En ikke zal ondertussen maar goed blijven trainen, want nu komt "D-day" al wel (heel) dichtbij. Nog 2 weekjes en dan is het startschot van de DVV Antwerp Marathon te horen langs, over, in (?), enz..., aan de oevers van de Schelde! Ik kijk er alvast naar uit! Zou het me mss deze keer lukken?!?.. .."een marathon binnen de 3 uur lopen"!!???!! :-) ...
...afwachten!?!
Sportieve groeten, Carl

En nog wat fotokes...


2 opmerkingen:

 1. Mooi Carl. Veel succes volgende week in Antwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Dirk,
   Hopelijk valt het weer mee & heb ik "nen goeie dag"! Dan ikke mss een pogingske kunne doen om binnen de 3 uur te finishen!!??!!.. ..dan ikke "SUPERCONTENT" zijn zenne! ;-)

   Verwijderen