maandag 18 april 2016

DVV Antwerp Marathon 2016.. ..2:58:25.. ..SUPER!

Grote Markt, nog een paar meterkes... .
..en ik heb m'n "SUPERDOEL" gehaald!
2:58:25!!.. .."YES!!! Het is me gelukt"!...
...Wat het lopen betreft ben ik er in geslaagd om mijn (belangrijkste) doel te verwezenlijken. En dat is (lees: was) ooit een marathon lopen binnen de "magische 3 uren grens". En dat doel heb ik op zondag 17 april 2016 gehaald in Antwerpen.. ..En hoe! Ik heb de DVV Antwerp Marathon klok kunnen stop zetten (toch voor mij) op 2:58:25 (uur:min:sec)! Dat is zelfs nog redelijk ruim onder mijn "superdoel" eindtijd hé!?! . Met deze tijd heb ik mijn vorig PR (persoonlijk record)  echt van de tabellen geveegd.. ..Jep, dat "oude PR" stond op 3:01:06. En nu dus op 2:58:25.. ..PR verbeterd met 2:41 (min:sec)!! Dus het zal jullie niet verbazen dat ik over deze marathon SUPER tevreden ben hé! Ja, ikke nu echt wreed content zijn zenne!.. ;-) ..ik durf het niet echt "luidop" zeggen, maar ikke ben nu wel een beetje "trots & fier" op mezelf! Ik vind het echt "een schitterende, prachtige, mooie & SUPERPRESTATIE" (voor mij) wat ik daar in Antwerpen met m'n loopschoentjes heb gepresteerd! ;-) ... 
...Deze (mooie) zondag begon bij mij om 5 uur in de ochtend. idd.. ..om 5 uur beddeke uit want mijne loopmaat Jos kwam me tegen 6 uur "oppikken" om naar de Scheldestad te rijden om er te gaan "genieten" van 42,195 km loopplezier! 6 uur is wel redelijk vroeg, maar welle zijn er liever "veel te vroeg, dan een beetje te laat"! En het startschot zou al om 9 uur over de Schelde klinken.. ..dus dat is ook al vroeg hé! We waren dus mooi op tijd in Antwerpen en konden ons zo dan rustig voorbereiden op dit mooi loopfeest. Trouwens dat waren bijna 40.000 "sportievelingen" van plan om deze zondag (sportief) in Antwerpen door te brengen! De meeste daarvan kozen om in de namiddag 10 miles te lopen, maar toch ruim 2000 "dappere" kozen voor s'morgensvroeg "de magische 42,195 km" te lopen! En ikke, natuurlijk (?), ééntje van die dappere zijn hé! ;-) Ik zal ook al vertellen dat 1966 (van iets meer dan 2000) atleten de finish van deze marathon op de Grote Markt hebben gehaald! Knap & een dikke proficiat voor deze 1966 "helden"! (heel) Slecht was het weer zeker niet.. ..maar voor te zeggen: ideaal "marathonweer".. ..euh, dat ook niet. Daarvoor was er op verschillende plaatsen wat te veel (tegen)wind! En (af en toe) ook een beetje regen en/of hagel kregen we over ons heen! Wat de temperatuur betreft: voor de start vond ik het wel "frisjes", maar na een paar kilometerkes "loopfun" was de temperatuur toch goed om in te lopen zenne!...
Tempomakers Yves & Christ.. ..ikke jullie "bedanken"!
Jullie hebben "de job" SUPER gedaan!
...En nu wat over het verloop van mijne "SUPER" marathon!.. ..Ik wou deze keer niet dezelfde "fout" (?) maken als tijdens de DVV Antwerp Marathon in 2014. Die marathon liep ik op mijn gevoel. Met als resultaat: te snel starten en dat moet je "bekopen" de laatste kilometers! Daarom ikke dit jaar beslist om nog eens een poging te doen voor mijn superdoel te halen.. ..onder "de 3 uur te finishen". Maar deze keer ging ik het anders "aanpakken".. ..ik zou "gewoon" de tempomakers van 2:59:00 proberen te volgen. Ja, deze atleten lopen de marathon aan een (gem.) tempo rond de 4:14 min/km. Dit om lopers die graag een marathon onder de 3 uur zouden lopen, naar de finish op de Grote Markt "te loodsen". Dus "zo gezegd, zo gedaan" hé.. ..ik zou die mannen met hun "2:59" vlag proberen te volgen. Gemakkelijk zou het niet zijn, maar ik had er toch een goed gevoel bij. Want de laatste week zat ik met "een goed gevoel".. .. ééntje van: "laat die marathon nu maar beginnen, ik ben er klaar voor"!
Ja, de voorbereiding en trainingen voor deze marathon waren 100 % meegevallen. Meteen Sportarts Peter Vervoort bedanken voor het trainingsschema & advies.. ..Peter bedankt hé! ;-)
Tijdens een lactaattest vertelde Peter me dat ik de DVV Antwerp marathon in 3 uur zou kunnen lopen, MAAR dan zou er geen windkracht 5 aan de kaaien mogen zijn EN zou ikke "nen goeie dag" moeten hebben!.. ..blijkbaar ikke, ook dankzij het trainingsschema, op het juiste moment die goeie dag hebben! Want deze marathon liep voor mij echt zoals ik hoopte.

Ik heb geen enkel moment "een zwakte" gekend en kon het tempo goed volgen. Uiteraard voelde ik het wel in m'n benen hé.. .. Hoe meer kilometers er op de teller kwamen, hoe harder ik het voelde. Maar dat is toch normaal hé! Trouwens het meeste "schrik" had ik om te vallen.. ..omdat er blijkbaar veel lopers (ooit) onder de 3 uur willen finishen hadden tempomakers Yves & Christ veel aanhang in Antwerpen. En vond ik "de groep" die zich "rond " deze tempomakers had gevormd tot ongeveer km 25 redelijk groot. Dus met meer risico op vallen.. ..en dat heb ik, spijtig genoeg, 2 keer zien gebeuren! Gelukkig zonder al te veel erg! Maar ik heb het zonder vallen overleeft en begon na 25 kilometer wedstrijd de groep "uit een te vallen".. ..m.a.w. : "ze vielen als vliegen"! Zelfs zodanig dat Christ zich liet "afzakken" om toch nog te proberen lopers mee te krijgen om onder de 3 uur te finishen. Hij vertelde me dat ik voor hem zou blijven, ik zeker onder de 3 uur zou finishen! Ja, want we hadden na iets meer dan 30 kilometer wedstrijd een beetje reserve opgebouwd op het schema.. .. 2:58 i.p.v. 2:59! En ook rond km 30 kreeg ik het gevoel van.. .."Carl, deze keer zou het wel eens kunnen lukken om je superdoel te halen"! En, zoals je in de titel van dit verslagske al kan zien.. .."HET IS ME GELUKT"! :-)
Het was idd een goed idee om "gewoon" te proberen bij deze 2 toffe tempomakers te blijven.. ..behalve m'n tijd, was dit ook goed voor het klassement. Bij elke tussentijd "won" ik plaatsen.. Na 10 km liep ik op de 121e plaats. Halfweg, na iets meer dan 21 km liep ik al op de 111e plaats. De 30 km passeerde ik als 105e en de finishlijn als 94e!! Tussentijden & positie kan je HIER vinden en of lezen! En om verder te gaan over de marathon zelf...
...Rond km 38 liet Yves zich ook "afzakken" om lopers die het wat moeilijk kregen nog aan te moedigen.. ..toen ik hem daarbij passeerde zei hij dat ik "rustig" kon verder lopen en een tijd onder de 3 uur zeker zou halen! En idd, ik besloot toen zelfs om de 3 laatste km's het tempo wat te laten zakken en volop van het lopen te genieten.. ..en genieten?.. ..Dat was het zeker toen ik de Grote Markt opliep en zeker was van een tijd onder de 3 uur! Dat was echt een ZALIG gevoel!.. ..Op de "finish boog/klok" stond te lezen: CARL DAEMS 2:58:25!

..En zo stond "mijne SUPERTIJD" in de krant (GVA)!
En de rest van de dag kon niet meer stuk hé! ;-) .. ..Vanaf toen was het volop genieten: ..met de mensen die mij feliciteerde met mijn resultaat. ..Het doucheke op het kiel was ook zalig na deze "pracht prestatie" van mij! Sorry dat ik nu mss "arrogant" overkom, maar ik ben toch echt een beetje "fier & trots" op mezelf zenne. En ik denk toch dat dat mag hé!?! ;-) Nadat "de Jos" ook zijn loopplezier had beleeft, konden we met een "SUPERTOF" gevoel Antwerpen verlaten om terug naar huis te bollen.. ..deze keer wel met heel wat "fileleed"! maar dat kon mij  niks schelen.. ..ikke "SUPERBLIJ met mijn SUPERPRESTATIE"! En ikke daar nog steeds van aan het nagenieten zijn! ;-)

...dit hangt er aan de deur van de refter! :-)
een "toffe verrassing" op het werk...

Oja, nog een paar cijferkes.. ..mijne eindtijd was goed voor een 94e plaats alg. (meer dan 2000 starters!) en ik heb deze marathon gelopen met een gem. snelheid van 14,2 km/u!.. ..of een tempo van 4:14 min/km!
En een paar links:
   - Parcours en mijn loopgegevens: GARMIN connect
   - Uitslagen: Marathon algemeen - Marathon M50
  - Organisatie: DVV Antwerp Marathon
  - Film: TV-verslag van de DVV Antwerp Marathon op SPORZA

En nog een paar fotokes...
Even controleren.. .."idd, een tijd onder de 3 uur"! ;-)

4 opmerkingen:

 1. mooi verslag Carl. Ik vond de bevoorraders op de fiets soms ook wel hinderlijk maar het hoort er wellicht bij. Het ging er ook wel hectisch aan toe tijdens de eerste bevoorradingen met bekers maar ja, een heel omvangrijke groep dus risico op incidenten is dan groot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Bert. Ja, die fietsen zouden ze van mij mogen verbieden.. ..en hoe zijn de benen? Zijn die ook nog aan het nagenieten?
   Sportieve groeten,
   Carl

   Verwijderen
 2. WAUW!!!! Van harte gefeliciteerd met deze ongelofelijk mooie prestatie Carl! Sub 3 blijft voor velen toch een droom en die heb jij in ieder geval maar vast waar gemaakt. Petje af. Mooi verslag ook en zo te lezen gewoon mooi vlak en verstandig gelopen. Je mag hier heel trots op zijn, of een ander dat nou arrogant vind of niet, je hebt er alle reden voor na hard werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey John.. ..Thanks voor deze hele toffe reactie! 👍 Ooit een marathon in minder dan 3 uur lopen was mijn super(loop)doel.. ..en als dat dan gaat gebeuren, is het echt genieten en ben je (terecht) wel fier & trots. Ja, het was echt zalig toen ik daar in Antwerpen de Grote Markt opliep! 👍🏃😎 Nogmaals bedankt & tot ...! Sportieve groeten.

   Verwijderen