maandag 14 november 2016

13e Marathon van Kasterlee.. .."Ploeteren door de modderpoel van Kasterlee"!

Dit zou toch "een mooi podium" zijn hé Louis & Hans!?! ;-) ...
Dit jaar zou het reeds mijn 4e deelname zijn aan de Natuurmarathon van Kasterlee.. ..en word zo,stilletjes aan, een "vaste afspraak" voor mij op de loopkalender! Jep, Kasterlee is een marathon die ik graag loop. Zeker niet voor een snelle tijd te lopen, maar gewoon om te genieten van het zeer mooie parcours dat door de velden en door de bossen in en rond Kasterlee loopt! Maar door de kletsnatte weersomstandigheden van afgelopen week lag dat "zeer mooie parcours" voor deze editie van de Marathon er loodzwaar" bij... ...modder, modder,modder en nog meer modder! Je kan gerust spreken van "de Marathon in de modderpoel van Kasterlee"! Jep, op vele plaatsen was er veel slijk.. ..En waar er geen slijk was.. ..daar stonden dan weer plassen! ;-) Het was, inderdaad, uitkijken voor waar je moest lopen! Dus dat Frank Deboossere maar zwijgt dat "zijn" plantjes & de natuur dringend water (lees: regen) nodig hebben! Moest hij in Kasterlee meegelopen hebben... ...dan zou hij wel zeker weten dat de natuur er nu zeer nat bij ligt!.. ..die komt nu wel effe toe met water! De natuur bedoel ik hé, niet de Frank zenne! ;-)


"Finish van een mooi loopavontuur"

Door deze modderige omstandigheden is het wel een loodzware editie geworden van de Marathon Kasterlee.. ..MAAR, daardoor, ook een hele "speciale" om te lopen!... ...is wat anders dan "een normale" editie hé! Tenminste als je ooit van "een normale" editie kan spreken over de Marathon van Kasterlee! :-) ...
...Rond 8:00 uur pikte mijne loopmaat Jos mij op om naar Kasterlee te bollen. Deze keer onderweg (in Grobbendonk) nog effe stoppen om nog een loopmakker ( Louis) op te pikken om met zijn drieën naar een nieuw loopavontuur te rijden! En het zou een avontuurtje worden.. .."Ploeteren & baggeren door de modderpoel van Kasterlee"!
Ik had voor deze Marathon mijn doel alvast niet te scherp gesteld.. ..Sneller dan mijne tijd van de Marathon(trail) Vorselaar (3:22:09) wou ik zeker zijn.
MAAR echt tevreden zou ik zijn met een tijd onder die van mijne Marathon van Kasterlee 2015.. ..Toen stopte de klok voor mij op 3:12:12!..
..Zoals ieder jaar zijn er steeds (ongeveer) 1500 sportievelingen aan de start in Kasterlee! Is een maximum aantal deelnemers.. ..dit door de aard van het parcours! Iets meer dan 1100 kozen voor de Halve Marathon (1 mooi toerke) & iets meer dan 300 atleten wilde de "magische" 42,195 km ( 2 keer dat mooie toerke) overwinnen!
Om 10 uur zou de start gegeven worden zodat we aan een nieuw loopavontuur konden beginnen.. ..Een avontuur van 42,195 km lang vol loopplezier.. afzien, genieten, doorbijten, genieten, karakter tonen, genieten, enz...
...Oja, nog effe vertellen dat het bij de start redelijk friskes was.. ..amper 4°C. Maar van zodra we gestart waren viel het goed mee. Over het weer konden we niet (echt) klagen. Dat had zeker veel slechter gekund.. ..maar ook veel beter zenne! ;-)


...Maar dit zou ook een mooi podium zijn! ;-)
Het wedstrijd verloop.. ..Na een niet al te snelle start had ik reeds vlug een goei tempo gevonden dat ik lang zou kunnen volhouden. Een tempo waarmee ik me goed voelde EN ééntje waarmee ik "mijn doel" (onder 3:12:12) zou kunnen halen! Na 1:32:18 (tijd 2015.. ..1:34:12) was ik halverwege mijn loopavontuur en liep toen op de 18e plaats algemeen. Nadat het eerste toerke nogal redelijk druk was om te lopen, zou het de 2e wedstrijdhelft veel "rustiger" zijn.. ..De lopers van "de Halve" waren er dan niet meer bij hé! Die laatste 21 km was inderdaad veel alleen lopen. 1 atleet heeft mij toen nog kunnen inhalen, MAAR ik heb er zelf nog 3 ingehaald! Dus 2 plaatsen gewonnen. Maar belangrijker vind ik mijn tijd.. ..2e toerke (laatste 21 km) heb ik gelopen in 1:37:15 (tijd 2015.. ..1:38:00)!.. ..Niet meer zo snel als de eerste doortocht.. ..Maar als je voor de 2e keer over "de bergen van Kasterlee" moet, dan gaat dat niet meer zo "vlotjes" hé! ;-) Mijn (totaal)tijd.. ..3:09:33! Doel gehaald! 2min 39sec. sneller dan in 2015! En op dit "loodzwaar" parcours! Ikke dus ZEER TEVREDEN zijn over mijne Marathon van Kasterlee! :-)
Nog een paar cijferkes.. ..Mijne tijd van 3:09:33 (gem. snelh. 13,36 km/u) was/is goed voor een 16e plaats algemeen. En een 4e plaats bij de Heren +50!

Na een verfrissend doucheke en een lekkere spaghetti ben ik nog wat naar de andere (dappere) atleten gaan kijken tot mijn loopmakkers Jos & Louis ook de modderpoel van Kasterlee hadden overwonnen en hadden genoten van hun doucheke! Daarna nog wat gezellig in de tent napraten bij een deugddoend bekertje koffie om daarna richting huiswaarts te keren.. ..En zo een mooie en sportieve zondag af te sluiten! Eentje met weer een zeer mooi loopavontuur!

En nu begint het aftellen naar de Natuurlopen van Lier 2016-2017! Iets waar ik al een paar jaar steeds naar uitkijk! :-)

Oja, Jos & Louis.. ..thanks voor de "toffe & gezellige" zondag hé!

Nog een paar links:
   - Parcours & mijn "loopgegevens": GARMIN connect
   - Uitslag: Algemeen - Détails
   - Organisatie: Marathon Kasterlee
   - Film: Verslag RTV

Nog fotokes...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten