maandag 9 april 2018

NN Marathon Rotterdam 2018.. .."Mijne beste marathon"!

Ieder jaar, dat ik de NN Marathon Rotterdam vanuit mijne "luie zetel" op TV volgde, dacht ik.. ..Over de Erasmusbrug wil ik ook wel eens graag lopen (lees: de NN Marathon Rotterdam wil ik ook wel eens lopen)!.. ..En voila, zondag 8 april 2018 was het (eindelijk) zover! Ikke de NN Marathon Rotterdam gelopen en daardoor 2 maal over de Erasmusbrug mogen lopen! ;-)

En ik zal je al vertellen dat het een prachtig loopavontuur is geworden. Eentje dat ik zeker niet zal vergeten. Integendeel.. ..het is zelfs mijne "beste" marathon geworden!.


..Samen met "loopmakker" Alain Aerts en mijn broer Patrik (supporter) zijn we rond 5:30u naar onze Noorderburen vertrokken voor een gezellige & sportieve zondag! Rond 7:00u auto geparkeerd in parking Zuidplein en dan metro genomen naar station "Beurs".. ..waar we daar op de Coolsingel  in het WTC-gebouw nog moesten zijn om onze startnummer gaan af te halen!

En dat is allemaal zo vlotjes verlopen zodat we nog voldoende tijd hadden om wat door Rotterdam te slenteren.. ..maar toch vooral richting Erasmusbrug "slenteren" omdat daar vlak voor de start van de marathon was! Iets na 9:30u ging ik, na wat opwarmen, naar m'n startvak (C) om daar te wachten voor het startschot (is in Rotterdam met een kanon!)! En nadat Lee Towers een lieke -You'll Never Walk Alone- had gezongen (is ook een traditie in Rotterdam) konden wij (bijna) starten om 42,195 km te overwinnen!
En toen om 10:00u het startschot klonk aan de voet van de Erasmusbrug konden we weer aan een nieuw loopavontuur beginnen!En het is een zeer mooi "loopavontuur" geworden.. ..Eentje met heel veel sfeer. Met ong. 1 miljoen toeschouwers kan dat bijna niet anders hé! ..Nadat ik met wat cijfertjes over mijn resultaat heb vertel, zal ik deze keer ook vooral weer de fotokes voor zich laten "spreken"! ;-)

Mijn "rapport" van de NN Marathon Rotterdam: Voor Rotterdam was mijne beste marathon die van Antwerpen 2016 met een tijd van 2:58:26! In Rotterdam liep ik over de finish na 2:58:36! Is 10 seconde trager dan Antwerpen '16.. ..MAAR: In Antwerpen gaf mijne Garmin 42,22 km als afstand aan en nu in Rotterdam klokte ik mijne Garmin af na 42,60 km! Is 380 meter verder.. ..Dus voor mezelf vind ik dat ik mijne beste marathon in Rotterdam heb gelopen. En andere cijfers (Garmin) bevestigen dat ook. Voorbeeld:
Gem.tempo in Antwerpen 4:14 min/km.. ..Rotterdam 4:12 min/km (is 2 sec. per km sneller). En m'n gem. snelheid in Antwerpen was 14,2 km/u.. ..de Marathon Rotterdam heb ik gelopen met een gem.snelheid van 14,3 km! Vind ik duidelijke cijfers om Rotterdam als "mijne beste marathon" te beschouwen! ;-)

Mijne tijd van 2:58:36 was/is goed voor een 407e plaats algemeen op 16.000 starters. En in mijn categorie M+50 was ik 20e op 1271 deelnemers! "Is toch nie slecht hé"? ;-)

Nog een paar links:
   - Parcours & loopgegevens: GARMIN Connect
   - Uitslag: Algemeen
   - Persoonlijke uitslag: "mijn rapport"
   - Website organisatie: NN Marathon Rotterdam

Met zulke cijfers en, waar ik het nog niet over had, het mooie weer kan ik niet anders dan héél tevreden te zijn. En dat ben ik zeker! Een beetje moe, maar héél blij kon ik, Alain en onze Patrik in de late namiddag terug naar België rijden om daar nog verder te genieten van een supertoffe NN Marathon Rotterdam! Rotterdam vind ik zeker een aanrader! En lang zullen m'n beentjes er niet van kunnen bekomen want binnen 2 weken (22 april) staat de AG Antwerp Marathon op mijne loopmenu! Maar voor het zover is.. ..toch nog effe "nagenieten" van een supermooie NN Marathon Rotterdam! ;-)

Een filmke van mijne mooie NN Marathon Rotterdam...

En nog wat fotokes ...


En toen begon het "nagenieten"!


2 opmerkingen:

 1. Prachtig resultaat Carl, er is nog geen sleet op jou en je prestaties ;-)

  groetjes,
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u Jan.. ..Rotterdam is voor mij echt 100% meegevallen! Ik wou ook in 2018 graag een marathon onder 3 uur lopen.. ..En voila, met de NN Marathon Rotterdam is dat doel al meteen binnen! Ik had begin dit jaar deze marathon wel aangeduid als mijn "belangrijkste" wedstrijd van '18! En heb er dan ook speciaal goed voor getraind (lactaattest & trainingsschema)! Ik ben er nog van aan het nagenieten! Rotterdam is echt een aanrader.. ..vind ik toch! ;-)

   Verwijderen