zaterdag 19 mei 2018

Maasmarathon Visé... ..."Prachtig loopavontuur"!

Op zondag 13 mei stond mijne 4e marathon van 2018 aangeduid in mijne loopkalender... ...de Maasmarathon Visé! Is een marathon met een prachtig parcours, o.a. langs de oevers van de Maas, dat "loopt van Visé naar Maastricht en terug naar Visé.

Spijtig genoeg heb ik "maar" 40,8 km ipv 42,195 km kunnen genieten van het mooie parcous...
...Want iets na km 10 is er blijkbaar iets "fout" gelopen (gebrek seingever?.. ..gebrek signalisatie?) en zijn er heel veel lopers, aan een splitsing (?) "verkeerd" gelopen. Daardoor heb ik de borden met kilometeraanduiding 11 & 12 niet gezien! Toen ik het bord met "km 13" passeerde gaf m'n Garmin 11,6 km aan.. ..verschil van ongeveer 1,4 km en dat is zo gebleven tot de finish in Visé! Is wel een beetje jammer dat het is gebeurd, maar gelukkig was ik daar gestart met als doel... ...euh, feitelijk "geen" doel! Wel zo goed mogelijk lopen, maar vooral genieten van het lopen! Na mijne supergoeie en superprachtige marathon Rotterdam (was mijn 'hoofddoel" voor 2018) ga ik voor de rest van dit jaar bij geen marathon meer voor een "toptijd".. ..wel gewoon een beetje m'n best doen, maar vooral "genieten" van het lopen! En "genoten" van het lopen heb ik aan de oevers van de Maas zeker gedaan!
Omdat ik (en heel veel andere lopers) "maar" 40,8 km gelopen heb door dat "foutje" tussen km 10 & 11 liep ik na 2:57:00 over de finish in Visé. Deze tijd staat ook in de uitslag, maar ik tel er (voor mij zelf) zeker 6 minuten bij!.. ..dus 3:03:00.. ..dat vind ik de (juiste) tijd die ik nodig had om het prachtige parcours van de Maasmarathon te overwinnen!

Nog effe vertellen dat ik als 49e (van 550) terug in Visé was. En in m'n categorie M+50 was ik 5e van 63 sportievelingen!... ... de UITSLAG!!!  

Ikke weer heel content over m'n resultaat en ook een prachtig loopavontuur rijker.. ..dat hou ik over aan de Maasmarathon! EN (vind ik) ook vele mooie foto's! ;-) ...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten