maandag 13 februari 2012

"Wanneer kan ik terug beginnen met lopen??!!!??"... :-(

Jawadde.. ..da blijft maar dure.. ..die blessure in mijne L-bil!! :-( ..
..vorige zaterdag de laatste Natuurlopen van Lier van deze winter ook moeten missen!!!.. :-( ..en dan komt er nog bij dat "de dokters" tot nu toe nog niet weten wat het juist is!! :-(
Eventjes alles op een rijtje zetten vanaf toen "de pijn" begon..
..Vrijdag 6 januari nog een mooi toerke van ong. 27 km gelopen. Een paar uur daarna begon de pijn! Heb dan niet meer gelopen tot zondag 15 januari.. ..de pijn was toen veel minder en heb daarom geprobeert om te lopen!.. ..maar dat had ik toch beter niet gedaan zenne.. ..nadien terug (meer) pijn!!!.. jaja.. ..ik weet het: "je moet naar uw lichaam luisteren hé"!!??!! Maarja, da is da ge graag loopt hé? ;-) als het iets beter gaat, wil je toch proberen hé!  Een week later ( maandag 23 januari), ENDELIJK, naar de huisdokter geweest.. ..een week rust & Voltaren nemen.
De volgende maandag terug naar de dokter geweest omdat het niet veel beter geworden was!!
Toen afspraak gemaakt met Orthopedist. Daar geweest op zaterdag 4 februari.. ..toen onderzocht, platen & echo genomen, maar daar konden ze niks op zien!.. ..dus afspraak maken in ziekenhuis voor een botscan. Die scan is genomen op dinsdag 7 februari. Vandaag, maandag 13 februari, moest ik dan terug langs komen bij de Orthopedist voor de uitslag van de botscan.. ..daar niet veel wijzer van geworden!!.. ..resultaat: een MRI laten nemen.. ..Orthopedist heeft daarvoor naar ziekenhuis gebelt.. ..MRI is "geboekt" voor dinsdag 6 maart! (das nog lang hé!) Ik moet van de Orthopedist ondertussen zoveel mogelijk rusten en zeker niet gaan lopen!!!  JAWADDE!!! dat ik dat maar kon!!! :-) het is omdat ik niet (meer) kan lopen dat ik die onderzoeken laat doen & omdat ik wil weten waar/wat die pijn precies vandaan komt en/of veroorzaakt!! De Orthopedist stelt zelfs voor om met een stok of kruk te gaan, om het been zo weinig mogelijk te belasten. Zij "denkt" dat het een overbelasting of stressfractuur is. Maar ook zij wilt zeker zijn en daarom die MRI. Ik vertelde haar dat ik op 25 maart graag zou deelnemen aan de Marathon van Lier.. ..ze zei direkt nee!! MAAR, ze zei ook dat ze me mss daarvoor toch nog groen licht kon geven wanneer de uitslag van de MRI toch zou meevallen.. ..das nog een paar weken , dus kan nog beteren hé! ;-) 
En ondertussen ben ik ook bezig met naar de kinesist te gaan!.. ..dat kan ook helpen hé?!!? 
Maarja, als ik in Lier met de Marathon kan starten.. ..een ideale voorbereiding heb ik al zeker niet! MAAR toch zou ik al heel blij zijn dat ik kan starten en de Marathon, ongeacht welke tijd , kan uit lopen!!!.. ..en nu maar (bang??!!??) afwachten hé!!! .. ..ik hou jullie hier "op de hoogte" zenne!!! ;-)
Greetz.

5 opmerkingen:

 1. ze hadden ineens nen mri moeten maken,maar ja das praat voor vaak,weet een goei adres van nen wonderdokter die heel goede resultaten bij blessures kan voorleggen,this ni van hore zeggen,kheb de bewijzen zelf gezien(verzorging bij de sjotters

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Paul,
  Da van dien MRI hadde gij vorige week al tege mij gezegt da ze da moeste doen!!! Het is wel lang wachte eer ze da kunne doen hé?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Carl,

  da klinkt nie zo goe :-(
  ik hoop dat er snel uitsluitsel komt, da ge tenminste weet waar ge aan toe zijt
  en luisteren naar wat de kiné zegt hé!! ;-)
  veel beterschap en hou je toch maar effe kalm
  rust is toch wel belangrijk bij blessure, nu lijkt dat allemaal niets, maar later ga je blij zijn dat ge geluisterd hebt!!
  groetjes aan Julia!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet de berichten waar je als loper blij van wordt. Niet lopen! En daar nu ook nog een paar weken aan toevoegen voordat er een nieuw oordeel/uitslag komt.
  Dat is vreselijk balen, maar herstellen is het belangrijkste, die halve, hele of welke andere afstand....dat komt wel weer. Eerst weer pijnvrij kunnen lopen.
  Heel veel sterkte en een spoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. idd. John, dat zijn berichten die ik liever niet schrijf.. ..maar het is nu eenmaal zo hé!.. ..Ik hoop echt dat ik hier zo vlug mogelijk terug berichtjes kan schrijven die iets met "lopen" te maken hebben! ;-)
  @ Els & John.. ..bedankt om me beterschap te wensen, da doe "deugt" zenne!!! ;-) ..thanks!

  BeantwoordenVerwijderen