dinsdag 21 mei 2013

(extra) Rust voor de Natuurloop Herenthout - Berlaar...

De week voor de zeer mooie Natuurloop Herenthout - Berlaar heb ik, wat mijn looptrainingen betreft, (extra) rust "ingelast"! Dit heb ik gedaan omdat ik tijdens m'n loopsessie van vorige week (donderdag 16 mei) af en toe "iets" voelde aan en/of rond mijn R-achillespees! :-( En om "erger" te voorkomen... ...extra rust hé!!
Ik wil nu vrijdag (24 mei) zo graag deelnemen aan de Natuurloop Herenthout - Berlaar dat ik zelfs vorige zondag (19 mei) niet gestart ben in Oostmalle (10 mijl Parel der Kempen)!.. :-(  ..en dit om "een blessure" te vermijden hé!
Ik wil heel graag de Natuurloop Herenthout - Berlaar lopen omdat het echt een "schitterende" Natuurloop is. Het is maar een wedstrijd van 14,3 km, maar het is daar gewoon .. .."wondermooi" om te lopen! ;-)
Het parcours is ongeveer 80% onverhard en "loopt" o.a. door het Merodebos, langs het Schipke, de Nete, over de Kruiskensberg in Bevel, langs het Kasteel van Gestel, ... enz... dus ECHT DE MOEITE zenne!! :-)

Het was dus geleden van vorige donderdag dat ik nog eens "m'n loopschoenen" had aangetrokken.. ..dus vond ik het vandaag "hoog tijd" om ze nog eens aan te doen en een toerke te lopen. En dan kon ik o.a. "zien/voelen" hoe het met m'n R-achillespees is gesteld! En ik heb ze goed "getest" zenne.. ..het is een looptoerke geworden van 22,6 km! Met een gem. snelheid van 12,8 km/u of een gem. tempo van 4:41 min/km! Méér gegevens over dat "testtoerke" vind u hier: Vierseldijk - Nijlen - Kessel - Vierseldijk 22,6km!!! :-)
"resultaat"... ...het lopen ging goed & ik heb er van "genoten"!.. ..maar toch nog af en toe "iets" gevoelt ter hoogte van m'n R-achillespees! Niet "iets" om me (direct) "ongerust" over te maken, want ik zal nu vrijdag in Herenthout toch starten zenne! Maar ik zal het wel goed in het oog moeten houden en "luisteren" naar "de signalen" hé!!.. ..En mss na de Natuurloop Herenthout - Berlaar terug wat (extra) rust nemen om dan, een "dikke" week later, te kunnen deelnemen aan de Halve Marathon van Nijlen!! :-) .. ..vervolg op vrijdag 24 mei 19:30u start Natuurloop Herenthout - Berlaar! ;-)

 
Méér info over de Natuurloop: Kempisch Triathlon Team.

Greetz, Carl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten