zaterdag 25 mei 2013

Natuurloop Herenthout - Berlaar 14,3 km... ..."SUPERMOOI"!!!

Met (toch) een "bang hartje" was ik vrijdagavond afgezakt naar Berlaar om daar deel te nemen aan de Natuurloop Herenthout - Berlaar. Dat "bang hartje" had alles te maken met m'n R-achillespees.. ..ik had er, de vorige 2 weken, tijdens training (een beetje) pijn aan! :-( Alles daarover kan u hier lezen.
Maar ik wou zo graag  deze Natuurloop lopen dat ik o.a. wat (extra) rust heb genomen. En gelukkig was dat "bang hartje" onterecht! :-) Met m'n R-enkel extra "ingebonden" ben ik er toch van start gegaan.. ..en hoe!??! ;-)
  Het is voor mij echt een "SUPERMOOIE" wedstrijd geworden.. ..zowel het parcours als mijne uitslag!
Je kon kiezen uit 2 afstanden om te lopen.. ..6,5 km of 14,3 km. De meeste lopers gaven "de voorkeur" aan de langste afstand. 517 sportievelingen zijn er gestart waarvan er 505 de eindmeet hebben gehaalt. 188 lopers haalde de meet van de 6,5 km en 317 "kilometervreters" hebben de 14,3 km tot een goed eind volbracht! Al deze lopers konden, behalve van het lopen zelf, onderweg ook "genieten" van het prachtige parcours dat o.a. door het Merodebos, langs de Nete, "over" de Kruiskensberg, ...enz... liep!.. ..ong. 80% onverhard. Dat is eens iets anders dan asfalt, beton, enz... hé? ;-)
Nu een beetje over "mijn prestatie"!?!.. :-) ..Awel, daar ben ik zéér tevreden over. Ik wou de 14,3 km graag binnen het uur afleggen en daar ben ik in geslaagt! ;-) Vorig jaar was mijn tijd daar 01:08:06 (uur:min:sec). Mijn tijd dit jaar: 00:57:23! Dat is een mooie verbetering tegen over de tijd van vorig jaar & ruim onder m'n doelstelling van binnen een uur hé!!?!! En dat met een "af en toe" (licht) pijnlijke R-achillepees!.. ..dat is het enige minpuntje van deze wedstrijd. Die "stomme" pees moet ik toch wat in de gaten houden zenne. Dat mag zeker niet "erger" worden! Genoeg over "de Achille z'n pees", nu terug wat over m'n "supermooie" prestatie: m'n tijd van 00:57:23 was daar in Berlaar goed voor een "knappe" 31e plaats! 31e van de 317 "finishers".. ..da isse nie slecht hé!!??!! ;-) Vorig jaar was ik daar nog 119e! Ook goed verbetert hé! Net als mijn gem. snelheid.. ..zoals ik ergens in een "ouder" bericht heb geschreven, is m'n gem.snelheid vanaf (ongeveer) september 2012 tegen over een jaar geleden met een goei 2 km/u verhoogt. En dat heb ik nu nog eens "bevestigt".. ..m'n gem. snelheid was bij de vorige editie van deze Natuurloop 12,6 km/u.. ..nu: 14,9 km/u (gem. tempo: 4:02 min/km)!! Toch heb ik met momenten echt "diep" moeten gaan.. ..onverhard loopt wel "plezant", maar je verliest er ook een beetje aan snelheid tegen over op verhard hé!?!.. ..alé, ikke toch! ;-)
Wedstrijdverloop: De eerste honderde meters was het al "snel" lopen om een redelijke plaats te hebben voor we het Merodebos "indoken"! Daar is het niet zo gemakkelijk om in te halen. Wil je daar iemand voorbij gaan, dan moet je van het "ideale" pad(je). Tot ong. 7 km wedstrijd liep ik in een groepje met afwisselende (kop)positie's. De resterende 7 km vormde ik met Bart Van de Schoor uit Heist op den Berg een duo. Wij kwamen zeer goed overeen en wisselde regelmatig van positie.. ..ieder deed zijn deel van het "kopwerk"! Toch de laatste km's deed (vooral) ik het kopwerk. Maar Bart was echt sportief en liet mij als eerste van ons twee over de meet lopen.. ..Bart finishte 2 sec. na mij. Bart, als je dit moest lezen.. ..Bedankt, het was heel tof hé! ;-)
Maar als je de uitslag bekijkt zal je kunnen zien dat ik echt heb moeten "knokken" om die 31e plaats. Want het verschil tussen mijn plaats (31e) en de 41e plaats is maar een goei 36 sec. ...Maar dat maakt het allemaal nog "mooier" hé!?! :-)

Kort samengevat: Echt nen hele toffe & sportieve avond gehad daar in Herenthout - Berlaar & al wat er tussen ligt!! ;-) Organisatie, Kempisch Triathlon Team, bedankt.. ..alles was dik in orde! :-)

UITSLAGEN: 14,3 km & 6,5 km
Meer (wedstrijd)gegevens van mij & parcours: KLIK HIER!!

En nu is het "aftellen" voor de Halve Marathon van Nijlen.. ..zondag 2 juni! Daar kijk ik al naar uit zenne! ;-)

Sportieve groetjes, Carl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten