maandag 23 september 2013

13de "Sporten tegen kanker" Grobbendonk.. ..Natuurloop 15 km

Zondag, 22 september, was het verzamelen geblazen voor de 13de "Sporten tegen kanker" op het Militair domein 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk.
Er stond wat van alles op het programma.. ..o.a. Lopen, wandelen & fietsen.
Wat het lopen betreft, kon je kiezen uit 3 afstanden. Een Natuurloop van 5 km, ééntje van 10 km of 15 km.
Had je zin om te wandelen, dan had je de keuze uit 5 km, 6 km of 11 km.
En voor te fietsen kon je kiezen uit:
- Mountenbike.. ..15 km, 25 km of 45 km.
- Wegritten.. ..50 km of 100 km.
- Begeleide wegrit van 100 km.
- Familiefietstocht van 25 km.


Uit "deze menu" heb ik gekozen...  ...idd, voor de Natuurloop van 15km.. ..of wat had je anders van mij verwacht?!!? ;-)
Zoals je al kon lezen, ging deze sportieve dag door op het Militair domein in Grobbendonk. En het parcours van de Natuurloop 15 km was volledig uitgetekend binnen het Militair domein. Het was het zelfde parcours als voor de Mountenbiketocht van 15 km.
Men kon, behalve voor de begeleide wegrit, starten wanneer je zelf wou.. ..dus het was een "vrije start". Daarom heb ik van deze Natuurloop "een doorgedreven training" gemaakt.. ..ook al, een beetje, als voorbereiding op de Marathon van Kasterlee. Want wat het parcours daar in Grobbendonk betreft.. ..Dat was gewoon "SUPERMOOI". Het deed me denken aan de Kesselse Heide, maar dan wat groter. ;-) Dus het hele parcours, "bijna zo goed als helemaal", onverhard. En dat is ideaal als training voor de Marathon van Kasterlee hé!?! ;-) En het was ook niet volledig vlak.. ..het ging regelmatig wat "bergop en bergaf".. ..geen grote hoogteverschillen zenne.. ..de Alpen komen niet tot in Grobbendonk hé!!?!! ;-)
Maar door het losse zand op verschillende plaatsen, zaten er toch wel wat "kuitenbijters" tussen!!! ;-)
ikke, juist na m'n aankomst van de zeer prachtige Natuurloop van 15 km!
Onder andere daardoor was mijn snelheid van deze "training" niet zo hoog.. ..Mijn tijd was 1:07:40 (uur:min:sec). Dat is met een gem.snelheid van 12,8 km/u of een gem. tempo van 4:41 min/km.
Méér gegevens van deze "plezante" training en van het zeer "kronkelend", maar zo mooi, parcours... ...KLIK HIER !!!
Ik vond het daar zo plezant om te lopen, dat ik na de aankomst ben gaan "solliciteren" voor een job bij het leger daar op het Militair domein.. ..omdat ik er dan iedere dag kan genieten van het lopen hé!!?!! ;-) Ja, het is wel jammer dat het Militair domein voor de rest van het jaar "Verboden toegang" is... ...anders zouden ze me daar ,vanaf nu, regelmatig kunnen zien lopen zenne!! Spijtig genoeg zal het maar één keer per jaar zijn dat je er kan gaan lopen.. ..Dus zien ze mij daar in Grobbendonk volgend jaar zeker terug! Dan voor de 14de "Sporten tegen kanker"! Nog effe vertellen dat er heel wat "sportievelingen" waren afgezakt naar Grobbendonk voor een sportieve zondag... ...er heerste daar "een gezellige drukte"! ;-)
Nog een paar fotokes...

Aan "de kleedkamers" ...
...en "de douche" was duidelijk te zien dat we op een Militair domein waren! ;-)

2 opmerkingen:

  1. Niet zo'n hoog tempo! Ik vind het nog een aardige snelheid gezien de omschrijving van het parcours.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is waar John. Voor een (doorgedreven) training is het idd. een "goei" tempo. Als men mij iets meer dan 2 jaar geleden hadden vertelt dat ik 15 km ging lopen en aan dit tempo.. ..die had ik "gek" verklaart"! Een mens kan veranderen hé? ;-) Wat mij betreft,gelukkig, in zéér positieve zin!! ;-)

      Verwijderen