maandag 16 september 2013

Monumentenloop 28 km Vorselaar... ..."zeer mooi"!

Zeer mooi... ...zo kan ik in het kort samenvatten hoe de Monumentenloop in Vorselaar voor mij was. Niet alleen het parcours, dat echt prachtig is om te lopen, maar ook mijn "loopresultaat" daar was/is "zeer mooi".. ..ik ben er zeer tevreden over! ;-) Seffes wat meer over dat resultaat.

Er was voor deze Monumentenloop in Vorselaar (een organisatie van de Kasteellopers van Vorselaar) keuze uit verschillende afstanden: je kon kiezen voor "een jogging" van iets minder dan 6 km of je kon deelnemen aan de Monumentenloop.. ..en daarbij had je de keuze voor 14 km of 28 km. Ik heb ,uiteraard, "gekozen" voor 28 km "loopplezier"!
Maar er was niet alleen "loopplezier" voor de volwassenen, er was ook gedacht aan "de kids".. ..zo waren er kinderlopen voorzien van: 100m, 200m, 400m & 1000m.

..ook de kids konden in Vorselaar genieten van "loopplezier".


Zoals ik al melde was het daar in Vorselaar zeer mooi om te lopen.. ..het parcours was "een rondje" van 14 km. Dus moest ik 2 keer dat toerke lopen. Maar dan kon ik ook 2 keer "genieten" van dat mooi parcours hé!?! ;-)
In het parcours zaten ook een paar stukken "onverhard".. ..van de 14km (1 ronde) was ong. een 3km onverhard. En dat maakt het soms ook wat "toffer" om te lopen hé! ;-)
Een voorbeeld van een stukje onverhard, maar zeer goed loopbaar, was de startplaats in de Kasteeldreef. Echt een mooi "loopdecor"! ;-)

Kasteeldreef.. ..één van de (vele) mooie (loop)plaatsen op en/of langs het parcours.

Nu wat over de wedstrijd & mijn resultaat..
Eerst al vertellen dat er 81 joggers de eindmeet hebben gehaalt op de 6 km. 125 lopers haalde het einde van de 14 km & 88 sportievelingen brachten de 28 km tot een goed eind!!
..Bij die 88 sportievelingen van de 28 km waren er verschillende (Belgische) "toppers" op de langere afstand. Onder andere Els Rens, Belgisch Kampioen Marathon bij de vrouwen. Die "toppers" kwamen er vooral lopen als voorbereiding op de Marathon van Eindhoven.
Finish van Els Rens, Belgisch kampioene Marathon 2012!
En met al die goei lopers aan de start, maakt mijn 18e plaats (6e plaats H+40) alleen maar mooier hé!?! idd, ik was daar in Vorselaar 18e algemeen.
Alle UITSLAGEN: 14 km.. ..28 km.. ..6 km!!!
Ik wou de 28 km graag in 2 uur lopen. Met een gem. snelheid van 14 km/u zou ik zeer tevreden zijn.
Maar ik had echt het gedacht dat dat (net?!?) niet zou lukken. Ik weet dat ik over een afstand van 15 km een gem. snelheid van 15 km/u kan halen. Dat heb ik een maand geleden in Duffel gedaan, dus... :-) Maar 15 km zijn belange nog geen 28 km hé!!?!!
Toch heb ik me, een beetje, "onderschat".. ..want mijn eindtijd in Vorselaar voor de 28 km was/is: 1:55:53 (uur:min:sec.)!!! Dat is een gem.snelheid van 14,4 km/u of een gem. tempo van 4:09 min/km. Deze gegevens zijn van mijn Garmin.
Meer gegevens van mijn Garmin en ook van het parcours: KLIK HIER!
...de finish is "in zicht"! ;-) ...
...nog een goei 10m. te lopen van de 28000m!


Ook wou ik tijdens deze wedstrijd eens ( proberen) wat meer op mijn hartslag te letten dan op de snelheid. Hiermee bedoel ik dat ik meer "rond" mijn "overslagpols" zou lopen. Dit om minder last te hebben van "verzuring hé! :-) En het is me, vrij aardig, gelukt zenne! Eerst effe vertellen dat mijn "overslagpols" 171 bmp is. En ik heb deze Monumentenloop gelopen met een gem. hartslag van 170 bpm (max. hartslag: 179 bmp).. ..dat is goe hé!?! ;-)


..een mooie infrastructuur daar in Vorselaar.

Nog een beetje over het wedstrijdverloop.. ..Na wat, tijdens de eerste kilometers, proberen om "een groepje" te vormen, is het toch een wedstrijd geworden die ik vooral "alleen" heb gelopen. De eerste 10 km werd ik nog af en toe door een paar lopers voorbij gestoken ( maar dat waren, vooral, lopers van de 14 km wedstrijd). Ook ik haalde, tijdens de eerste 10 km, een paar lopers in. Maar daarna werd het vooral een "eenzame" wedstrijd".. ..dan was het "vechten" tegen mezelf! ;-) Rond km 19 & km 22 heb ik nog lopers ingehaalt. Maar daarvoor en daarna was het "alleen" lopen. En toch was het, ondanks af en toe wat "afzien", wéér "genieten" van een zeer mooi "loopavontuurtje"!!
Volgend jaar ben ik daar in Vorselaar er weer  bij.. ..Dan is er ook terug de Marathon. En dat juist op mijn 50ste verjaardag!.. ..ik weet al hoe ik die ga vieren.. ..idd, met een groot "loopfestijn" van 42,195km!!! ;-)

Greetz, Carl
2 opmerkingen:

 1. Pfff....ook hier weer een flink tempo met mooie eindtijd als resultaat. En de klassering geeft helemaal een goed gevoel natuurlijk.
  Belangrijker is naar mijn mening het feit dat je goed op weg bent naar een mooie marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. John... ...Bedankt voor uw "toffe" reactie. Ja, momenteel gaat het lopen uitstekend. Zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden is het echt "genieten" van het lopen! ;-) Gewoon zalig! Dat is o.a. wat ik iedere loper/jogger ook wil toewensen. Puur "genieten" van het lopen!
   En nogmaals "thanx" voor uw reactie! ;-)

   Verwijderen