maandag 18 november 2013

Marathon van Kasterlee... ..."alles SUPERGOED"!!! :-)

Marathonloper.. ..dat klinkt, voor een "recreantloper" als ik, als
muziek in mijn oren. Maar vanaf gisteren, 17 november, mag ik me ook een Marathonloper noemen! ;-) In Kasterlee heb ik, zondag, mijn allereerste Marathon gelopen!! En hoe!! ALLES was gewoon SUPERGOED!!.. ..de organisatie, het weer, ikke ;-) , mijn resultaat/uitslag, het parcours, enz...
Toch ook effe iets vertellen over de periode juist voor mijn marathondebuut zodat je zal merken dat ik zeker niet onvoorbereid begonnen ben aan dit "avontuur".. ..Ik ben o.a.in juni bij Sportarts Peter Vervoort ( meer info: Sportarts.be) geweest om een lactaattest. En op "basis" van de uitslag van die test heeft hij een trainingsprogramma voor mij kunnen opstellen in functie van deze marathon.
een "testje" op de loopband, een trainingsprogramma & wat "advies van een sportarts kan je flink "helpen" om je (sportief)"doel" te bereiken!!.. ..Meneer (sport)Doktoor Peter.. ..DANK U hé! ;-) 
Iets meer dan 5 maanden (22 weken) heb ik dan looptrainingen gedaan volgens dat programma en dat heeft zijn "doel" zeker niet gemist! Ik ben er van overtuigt dat o.a. "dankzij" het trainingsprogramma mijn marathondebuut zo "SUPERGOED" is verlopen. Daarom Peter.. .."merci hé"! ;-)
Nu terug naar Kasterlee...
...Het ,voor ong. 90%, onverharde parcours in Kasterlee is echt een heel mooi "decor" om in te lopen.. ..maar, o.a. door de overvloedige regen van de afgelopen weken, was het er op plaatsen behoorlijk zwaar om te lopen. Maar dat maakt mijn resultaat van mijne aller-aller-allereerste Marathon alleen nog mooier hé!!


wachten, wachten & maar wachten op de start van mijne allereerste Marathon! ;-)

Effe iets over het weer vertellen.. .."grijs" weer, 4°C, weinig wind.. ..ik vond het een beetje "frisjes" bij "het wachten" op de start. Maar tijdens het lopen was het wel een ideaal "loopweertje"! ;-)

..nog 2 minuutjes wachten ..
..het startschot is gegeven voor "mijne eerste"!

Seffes vertel ik "alles" over mijn resultaat/uitslag, maar eerst een beetje over "het wedstrijd" verloop... ...Ik was toch met "een bang hartje" & een beetje zenuwen vertrokken naar Kasterlee. Achteraf gezien was dat voor niets nodig, maar dat weet je op voorhand niet.. ..Eerste Marathon, dus toch een beetje "een duik" in het "onbekende" hé!?! Eerst en vooral was "mijn doel" om "mijne eerste Marathon" uit te lopen. En als dat kon lukken, dan nog het liefst in een tijd die sneller was dan 3:30:00! Nog effe vertellen dat er in Kasterlee 1555 lopers aan de start kwamen. Tussen haakjes.. ..in Kasterlee laten ze niet meer inschrijvingen toe. Dit o.a. door het parcours. Dus was het daar lopen "met een uitverkocht huis" hé!?! ;-)
ikke in "actie" tijdens mijn "marathondebuut"! ;-)
1130 lopers kozen voor de Halve Marathon & 425 "atleten", waar ikke éne van was, namen de start van de Marathon. Zoals reeds vertelt, bestaat het parcours uit 90% onverhard en is 21 km lang. Dus voor de Marathon.. ..2 "rondjes" van 21 km lopen, genieten, afzien, ... :-) Tijdens het eerste "rondje" heb ik regelmatig in een groepje vertoeft, maar van een groep(je)vorming was geen sprake. Het was meer van "van het éne groepje naar het andere" lopen. En ook, op verschillende plaatsen, proberen de plassen te ontwijken! ;-)
een "plaske" hier...
...en een "plaske" daar!!!... ;-)
 De eerste 21 km heb ik afgelegd met een gem. snelheid van iets boven de 14 km/u. Het 2e rondje heb ik wat "trager" gelopen.. ..dat waren, bijna allemaal, 21 kilometers op "mijn ééntje"..maar die waren ook om "van te genieten zenne!! En afzien ook! ;-) Dat trager lopen (rond de 13,0 km/u) was om mijn hartslag onder de 170 bpm te kunnen houden. Mijn overslagpols is 171 en ik was toch een beetje bang voor "verzuring" en dat ik daardoor zou "blokkeren". Maar dat is, gelukkig, niet gebeurd! Ik heb de Marathon "afgewerkt" met een gem.hartslag van 168 bpm. EN, voor mij zeker, nog in een "supertijd"!!
bijna aan het einde van het eerste "rondje"..
..begin van het 2e rondje "loopplezier"!
Nu "de cijfers" van mijne eerste Marathon: Ik heb "de 42 km" afgelegd in een tijd van 3:03:02.. ..goed voor een mooie 28e plaats in het algemeen klassement & een 8e plaats in de categorie M+45.
Mijn gem. snelheid: 13,83 km/u. Of een tempo van 4:21 min/km!
Besluit: ik heb duidelijk "mijn doel" gehaalt voor "mijne eerste" hé!?! ;-) .. ..EN ZEKER niet de laatste.. hoop ik toch. Want, ondanks dat het met momenten zwaar was, heb ik toch echt genoten van mijn "marathondebuut" zenne!.. ..En "het smaakt" naar méér! ;-) Dus hoop ik dat Kasterlee de eerste wordt van een mooie rij Marathons! ;-)

..van mijne "EERSTE MARATHON".. over de rode loper! ;-)
"de FINISH"..Nog een paar LINKS.. .. UITSLAG MARATHON, website organisatie en nog een link naar meer "gegevens" & parcours van mijn GARMIN!

Een (film)verslag van ruim 9 minuten over de Marathon op de website van de regionale televisie: RTV

Meer filmpjes:
 - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ha40jNUXpvE
 - http://youtu.be/-uupxL--eNM
 - http://youtu.be/frKPeMggNJs

Fotokes: ( met dank aan vtz.be )
       

3 opmerkingen:

  1. Hey Carl!! wat een prestatie, super goed seg!! op naar de volgende :-) groetjes Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Carl,
    Van harte gefeliciteerd met een fantastisch marathondebuut!! Wat een tijd supermooi resultaat, de trainingen, je schema en de omstandigheden hebben duidelijk in je voordeel gewerkt.
    Top!! Op naar nummer 2, 3, 4......;-)

    BeantwoordenVerwijderen