zondag 12 januari 2014

Halve Marathon Natuurloop Lier 11 januari 2014... ..."mooie uitslag"!

De Halve Marathon van de 3e Natuurloop in Lier van het seizoen 2013 - 2014 is voor mij heel goed meegevallen!.. :-) ..Totaal het tegenovergestelde van de 10 miles in december 2013. Dat was één van m'n "lastigste" loopwedstrijden tot nu toe. Maar zoals reeds "vertelt".. ..de halve Marathon  is echt goed verlopen. Met als resultaat een zeer mooie uitslag! ;-)
Voor deze Natuurloop waren weer vele sportievelingen "afgezakt" naar Lier om, toch voor de meeste, hun eerste wedstrijd te lopen van het nieuwe jaar. En dat was voor mij ook het geval. Van al die sportievelingen hebben, in totaal, 874 de eindstreep gehaald.. ..207 "volbrachten" de 5 km. 361 lopers liepen de 10 km uit en 306 "dappere" brachten de Halve Marathon tot een goed einde!

Wat het weer betreft.. ..dat was, voor mij toch, veel beter dan vorige keer. Er was nu, duidelijk, minder wind. En wat ik niet graag heb tijdens het lopen is... ...wind!! Dus voor mij deze keer: betere weersomstandigheden!! ;-) Iets voor de start begon het nog wat te regenen, maar die was gelukkig al voorbij getrokken toen om 13:31u het startschot "knalde"! ;-) Tijdens de wedstrijd klaarde het zelfs nog mooi op en liet de (winter)zon zich regelmatig zien! En om dit "weerbericht" af te ronden.. ..ik vond het "aangenaam" lopen bij een temperatuur van ong.7°C!

Ikke "op weg" naar een "mooi uitslag"! :-)

De wedstrijd zelf verliep voor mij ook goed. Ik was deze keer zeker niet te vlug gestart.. ..De eerste km van de wedstrijd was zelfs mijne traagste km. Die heb ik afgelegd aan een gem. tempo van 4:17 min/km. De eerste wedstrijdhelft heb ik bijna altijd in een groepje gelopen.. ..niet steeds hetzelfde, maar van "het ene naar het andere groepje gelopen. Af en toe werden we toen nog ingehaald  door "een enkeling". Daarom besliste ik om iets voor halfweg wedstrijd m'n tempo wat op te drijven en er alleen op uit te trekken! Wel met het gedacht dat o.a. op de Netedijk "alleen" lopen wel lastig kan zijn. Maar gelukkig is dat allemaal goed meegevallen. Af en toe was het wel (een beetje) "doorbijten" en "op karakter" verder lopen!.. met "de slogan": de volhouder "wint" in gedachte hé!!??!! ;-) Maar ook dat viel (redelijk) mee want ik heb toen zelfs nog met een paar lopers "kennis & een babbeltje" kunnen maken!.. ..Martin (uit Huldenberg) en Frédéric (uit Mortsel).. ..thanks voor "de gezelligheid" onderweg hé! Dat was echt "tof"! ;-)


Frédéric uit Mortsel.. ..weer een "toffe loper" leren kennen! ;-)


 En nu mijn "wedstrijdgegevens".. ..Voor de start had ik als doel om deze Halve Marathon binnen 1:30:00 (uur:min:sec) te lopen. En dat is me gelukt. Mijne eindtijd was 1:28:17.. ..een tijd die goed genoeg was voor een mooie 24e plaats van de 306 finishers. Ik heb de Halve Marathon gelopen met een gem. snelheid van 14,6 km/u of met een gem. tempo van 4:07min/km! Daar ikke tevreden mee zijn! ;-) Meer gegevens & parcours kan je HIER zien/vinden!

Uitslagen:  - Halve Marathon
                       - 5 km, 10 km & Halve Marathon

Nog een paar fotokes...
 
Oja, nog effe vertellen dat ik ook "oude bekende" ben tegen gekomen!.. :-) .. Jan, Dennis, Luc, ... ...Thanks voor de babbel. Het was tof om nog eens "bij te praten" hé! ;-) Tot de volgende! En die "volgende wedstrijd" is op zaterdag 22 februari. Dan staat er voor mij de 25 km van de Natuurloop Lier op mijne "sportmenu"! Hopelijk "loopt" dan ook alles "vlotjes"!??!.. ..Ik kijk er al vast naar uit!! ;-)
 
Sportieve groeten, Carl 


1 opmerking: