maandag 30 maart 2015

Halve Marathon van Lier 2015... ..."een zware wedstrijd!.. ..ook emotioneel"!

Zondag 29 maart.. ..de dag dat ik, EINDELIJK, nog eens aan een loopwedstrijd zou deelnemen! Namelijk de Halve Marathon van Lier. Het was ondertussen al meer dan 4 maanden geleden dat ik dat nog eens had gedaan. Voor Lier was mijn laatste wedstijd de Marathon van Kasterlee (16 nov.'14). Daarna "brak" er een tijd aan van "blessureherstel"! En die heb ik nu toch ("met vallen en opstaan") achter de rug!.. ..hoop ik! Ongeveer een maand geleden ben/was ik terug begonnen met trainen.. ..en dat verliep 2 weken allemaal "perfect". Door niet meer te trainen is, natuurlijk, mijn "basisuithouding" erop acheruit gegaan. Om die te verbeteren en/of op peil te houden daar dienen al die trainingen voor hé?
Daarom had ik "mijn doel" voor de Halve Marathon in Lier niet "al te hoog" gelegd. Als mijn conditie (redelijk) goed is, moet ik een 1/2 marathon binnen 1:30:00 (uur:min:sec.) kunnen "afwerken". Mijn doel voor Lier was.. ..1:45:00! Als ik daar onder zou blijven.. ..dan ikke zeer tevreden zijn! MAAR.. ..2 weken trainen ging goed tot ongeveer 10 dagen voor mijne "come-back" in Lier.. ..dan ikke mijn loopschoenen niet meer aan gehad!
Reden: mijn moeder, die in een woon- en zorg centrum verbleef, werd ernstig ziek! Inderdaad.. ..ik schrijf  "verbleef".. ..want ze is vrijdagavond 27 maart "zachtjes ingeslapen"! :-( Ik "troost" me nu met de gedachte dat ze toch de mooie leeftijd van 92 jaar heeft mogen halen! Het is nu met momenten wel "zwaar", maar "heengaan" hoort ook bij het leven hé! Door al die "omstandigheden" ben ik toch in Lier gestart! Ik had daardoor "mijn doel" wel "aangepast".. ..Met de Halve Marathon uitlopen zou ik al tevreden zijn! Maar ik kan al vertellen dat ik daar ingeslaagd ben.. ..en nog wel in een tijd waar ik zéér tevreden mee ben!
En omdat dat allemaal nog niet "genoeg" was.. ..het weer! Regen, regen en nog meer regen... ..Wind, wind en nog meer wind! Jep.. ..de Halve Marathon van Lier ging door in zware, barre weersomstandigheden! Toch ben ik in dat rotweer gestart samen met bijna 1000 sportievelingen die door dat "hondeweer" naar Lier waren gekomen! .. ..in totaal (bijna) 1000.. ..Ong. 520 voor de Halve Marathon, een goei 300 voor de 10 km en iets meer dan 160 voor de 5 km! Wat mijn wedstrijd betreft.. ..daar ik, door de omstandigheden, mij deze keer vooral wil beperken  tot "de cijfers". Ja, deze wedstrijd was voor mij, behalve de weersomstandigheden, ook emotioneel "zwaar"! Ik kan het moeilijk "verwoorden".. ..maar het komt er op neer dat, door het overlijden van mijn moeder, het lopen van deze Halve Marathon een "speciale ervaring" voor mij is geworden!
De cijfertjes.. ..1:35:18 na het startschot kwam ik over de finishlijn. Een tijd die goed is voor de 113e plaats algemeen. Op meer dan 500 deelnemers valt dat mee hé! Oja, deze Halve Marathon was ook het Provinciaal Kampioenschap Halve Marathon! Na meer dan 4 maanden, zo goed als, niet meer lopen een halve marathon lopen met een gemiddelde snelheid van 13,3 km/u of een gemiddeld tempo van 4:31 min/km is toch niet slecht hé?
Alle gegevens en het parcours van mijne Halve Marathon Lier kan u hier vinden: GARMIN connect
De uitslagen: Halve Marathon ... ... Alle uitslagen (5 km, 10 km & Halve Marathon)

Ik wil nog wel effe vertellen dat ik met een zeer tevreden "gevoel" terug huiswaarts ben gereden! En dat ik al uitkijk naar de volgende loopwedstrijd!

Nog een woordje tot mijn moeder.. .."Moeke.. ..doe onze Va de groetjes.. ..slaap zacht". R.I.P.
    

2 opmerkingen:

  1. Hey Carl, veel sterkte met het verlies van je moeder :-( ik zal haar nooit vergeten, kwam haar graag behandelen, een afleiding in een drukke dag, ze was een klein sterk madammeke :-)
    hou je goed en proficiat met je loopprestaties
    liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen